Sport

2017.05.26. 14:59

Orbán Tamás: életem legnehezebb utolsó 10 perce volt

SZÉKESFEHÉRVÁR, VESZPRÉM Előzött és bennmaradást érő helyre került a VLS Veszprém pénteken a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Videoton II-VLS 1:2 (0:1)

Székesfehérvár. V.: Sipos. Videoton II: Zöldesi - Lencsés (Haász, 58.), Lénárt (Burka, 49.), Lassú, Kondor, Bévárdi, Varga, Réti, Hadzic (Solomun, 51.) , Tarnóczi, Schiller. Edző: Vajda Géza. VLS Veszprém: Hársfalvi - Felber, Dobsa, Krebsz, Bene, Büki (Molnár, 63., helyette: Szabó P., 82.), Bognár, Kókány (Sárossy, 21.), Kocsis, Gunther, Simon. Edző: Orbán Tamás.

A mérkőzés elején a tehetséges fiatalok alkotta Videoton II birtokolta többet a labdát, ám ha a vendégekhez került a játékszer, szinte azonnal veszélyes helyzet adódott. Az 5. percben Bene, majd nem sokkal később Kókány került ziccerbe, de a székesfehérváriak kapusa mindkét alkalommal hárítani tudott.

A 39. percben Büki egy lövőcselt követően pontosan adott középre, ahol Bognár higgadtan helyezett a hálóba, 0:1.

Paprikás volt a hangulat, a bakonyi csapatban több volt fehérvári is szerepet kapott, bennük különösen munkált a bizonyítási vágy.

A 60. percben tovább nőtt az előny, Krebsz szép szólóját követően Bene passzolt Bognárhoz, akinek a fejesét védte a kapus, ám a kipattanót már nem, 0:2.

Dobsa szabálytalankodott a 16-oson belül, a védő megkapta második sárga lapját, Bévárdi pedig értékesítette a büntetőt, 69. perc: 1:2.

A hajrában igazi bunkerfocit játszva önfeláldozóan védekezett a Veszprém.

Orbán Tamás: - Életem legnehezebb utolsó 10 perce volt futballpályán. A tét rányomta bélyegét a játékra. Innen már a mi kezünkben van a sorsunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!