Sport

2015.10.25. 17:47

Oda a Veszprém veretlensége!

Párizs – Alilovic zsenialitása és Palmarsson hét gólja is kevés volt a francia PSG ellen. Két góllal alulmaradt a Nagy Lászlót és Christian Zeitzet is nélkülöző MVM Veszprém a Bajnokok Ligája vasárnapi fordulójában, így már nem veretlen.

B. Virág Rita

PSG-MVM Veszprém

29:27 (16:12)

Párizs, néző. V.: Eliasson, Palsson (izlandiak). Paris Saint Germain: Omeyer – M'tima 1, Hansen 11 (5), Narcisse 3, L. Karabatic 1, Barachet 4, Abalo 7. Csere: Annonay (kapus), Mollgaard, N. Karabatic 1, Vori 1. Edző: MVM Veszprém: Alilovic – Marguc 3, Sulic 4, Schuch, Ilic 5 (4), Iváncsik 2, Lékai. Csere: Mikler (kapus), Nilsson 3, Gulyás, Terzic, Sliskovic 1, Ugalde 2, Palmarsson 7. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a forduló rangadóját rendezték meg. A francia bajnok hétről, hétre egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt a BL-ben, de azért bizakodva vágott neki a találkozónak a bakonyi egylet a két jobbátlövő, Nagy László csapatkapitány és Christian Zeitz nélkül is.

A statisztika a veszprémiek mellett szólt, az elmúlt két évben idegenben egy döntetlent és egy győzelmet szerzett Párizsban a magyar bajnok.

Ilic szerezte a találkozó első gólját, amire L. Karabatic válaszolt. Az összecsapás első kiállítását Nilsson kapta, s az emberhátrányban Alilovic védései után Hansen, majd Abalo is gólt ért el (3:1). Omeyer is lehúzta a rolót és Hansen újabb bombájával 4:1-re alakult az állás (8. perc).

Alilovic a Kiel meccs után átmentette szenzációs formáját, s jó hárításainak köszönhetően gyors támadásokkal 4:3-ra felzárkózott a magyar egység, sőt Marguc labdaszerzése és találata után már 5:5 állt az eredményjelzőn.

A félidő derekához érve ismét emberhátrányba került a Veszprém, ezúttal Terzicet szórták ki a játékvezetők, s Hansen újra visszavette a vezetést a PSG-nek (15. perc: 6.5). Luka Karabatic színészkedésért kapott két percet, gyorsan ki is egyenlítődött a létszám. Abalo robogott végig a kapuig, aztán Sulic volt eredményes.

Ugalde remek gólját Barachet találata követte, majd Sliskovic egyenlített (19. perc: 8:8). Alilovic amit lehetett megfogott, ám a 21. percben így is 10:8-ra alakult az állás.

Vori szorongatta meg Sulicot, amiért két perc lett a jutalma, Marguc pedig szépített. Sajnos Ugalde gyorsan követte a PSG beállóját.

Abalo ziccerével tartotta a két gólos előnyt a PSG, Palmarsson tetszetős megoldása után újra egy lett közte (25. perc: 12:11). Sliskovic képtelen volt feltartóztatni az újonnan érkező N. Karabaticot, amiért kiállítást kapott. Ráadásul utóbbi gyorsan bevette Alilovic kapuját, s Sabate mester időt kért.

Külön védőt kapott Ilic, ám Nilssonhoz érkezett szuper bejátszást, s így szívósan tapadt riválisára a vendég együttes (27. perc: 13:12).

Hansen már ötödik góljánál tartott, mert a magyar bajnok több helyzetét sem tudta értékesíteni, többek között Omeyer védései miatt. Vori góljával először lett négy a különbség (16:12) és ezzel le is zárult a félidő.

Palmarsson átlövésével kezdődött a második felvonás, majd Barachet verte át Terzicet és vágta a labdát a kapuba (17:13). Hansen elképesztő bombájával pedig már öttel vezetett a PSG. Palmarsson megtalálta a góllövő kesztyűjét, a duplája után Marguc halászott el egy labdát, aztán Nilsson járt túl Omeyer eszén, s így újra szoros lett (37. perc: 18:17).

Alilovic ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, ám Hansen megszórta magát és 20:17-re meglépett újra a PSG.

Ilic hetesével kapaszkodott a fehér mezes Veszprém, és M'tima kiállítása reményt adott a felzárkózásra. Ehelyett azonban Abalo, és Narcisse talált be (43. perc: 22:18).

Ilic újabb büntetője után Alilovic védett nagyot, majd sorsfordító pillanat következett: Sliskovicot ütötte arcon N. Karabatic, s a szándékos megmozdulásért azonnal piroslapot kapott. Sulic használta ki az emberelőnyt, ám gyorsan kiegyenlítődött a létszám, Marguc is két percre leült.

Ugalde megkülönböztető mezben szerzett mázlista gólt, majd a visszafutó Sulic Alilovic érkezése előtt góltól mentette meg csapatát. Sulic aztán egyenlített és 22:22-ről indult a hajrá (49. perc).

Abalo ziccerét követően Palmarsson tört be, aztán Hansen vágta be az újabb hetest, amire Palmarsson válaszolt újra (52. perc: 24:24).

A PSG négy perccel a vége előtt ismét kettővel meglógott, de Palmarsson kiszorított helyzetből is betalált (57. perc: 27:26). Alilovic fantasztikus volt, Supermanként repdesett a kapuban, elől pedig Iváncsik használta ki a lehetőséget. Egy perccel a vége előtt Hansen újra vezetéshez juttatta övéit (28:27), majd egy eladott labda után Barachet eldöntötte a két pont sorsát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!