Sport

2016.10.24. 19:35

Nyolcpontos fiaskó: Kálmán kipontozása döntőnek bizonyult

Kálmán kipontozásáig jól tartotta magát a Pápa a TF Budapest otthonában, ám végül a hajrában a hazaiak érvényesítették akaratukat a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

TF Budapest-Motax 83:75 (25:17, 24:19, 15:24, 19:15)

Budapest, 300 néző. V.: Jurák, Bagi, Szilágyi. Tehetséges Fiatalokért Budapest: Szobi 12/3, Somogyfoki 7, Beák 16/6, Szabó 6/3, Franczva 9. Csere: Kerkai 10/3, Tóth D. 13, Karagity 6/6, Filipovics 2, Buzás 2. Edző: Merim Mehmedovic. Motax Pápa: Keresztes 16, Kálmán 11/3, Majic 15/3, Szanati M. 11, Hadnagy B. 6/6. Csere: Horváth A. 5/3, Szanati G. 6, Vajda, Bereczki, Horváth G., Fülöp 5. Edző: Vajda József.

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, csak az utolsó percekben tudott elhúzni a hazai csapat. A Motaxnak sikerült néhány pontot ledolgozni a hátrányából (17. perc: 36:31), ám a játékrész végére sajnos megint a hazaiak akarata érvényesült.

A Motax kiváló irányítója, Kálmán Tamás (középen) húzóembernek bizonyult a TF ellen is
Fotó: Penovác Károly

A hosszabb szünetet kö-vetően a pápaiak védekezést váltottak, az agresszív zónájukkal a fővárosiak nem is tudtak mit kezdeni. A jól irányító Kálmán és az eredményes Keresztes vezérletével felzárkóztak 64:60-ra.

Az utolsó felvonásban Kálmánt egy értelmetlen szituáció után kipontozták, de a vendégek még ekkor is négy pontra megközelítették a budapestieket. A hajrában az- tán érvényesült a hazai pálya előnye.

Remek mérkőzést vívtak a csapatok, magas szintű csata zajlott a pályán. A jól küzdő vendégek mindent megpróbáltak, de a Tehetséges Fiatalok érvényesítették akaratukat, és a végén győzni tudtak.

Hazai pályán szeretnének javítani

Vajda József: - Csak gratulálni tudok a csapatomnak. Mindent megtettünk azért, hogy nyerni tudjunk Budapesten, de mint tudjuk, ez egyáltalán nem egyszerű dolog. Megyünk tovább, pénteken a Budafok ellen szeretnénk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!