Sport

2015.05.12. 14:45

Nemesszalóki baleset - Két futballcsapat is gyászol

Két futballcsapat is gyászolja a vasárnap hajnali közlekedési balesetben elhunyt fiatalokat.

Horváth Gábor

Múlt vasárnap hajnalban Nemesszalók és Marcalgergelyi között történt halálos közúti baleset. Az útról lesodródó, fának csapódó személyautóban öt nagyteveli fiatal utazott, hárman vesztették életüket.

Mind a hárman kötődtek a futballhoz. A húsz éves Máté a megye IV-es Nagytevel felnőtt csapatában szerepelt, az együttes vezéregyénisége volt, utolsó mérkőzésén, május 3-án két gólt szerzett. A Nagytevel SE vasárnapi bajnoki találkozója el is maradt, Nagy László technikai vezetőtől megtudtuk, semmiképpen sem szerettek volna pályára lépni, a társaság érthetően mély sokkhatás alatt állt még. Nagy László elmondta: a következő meccsük előtt csendes megemlékezést tartanak Máté és Zalán tiszteletére. A mindössze 14 esztendős Zalán túl fiatal volt, hogy a felnőtt csapatban szerepeljen (a nagytevelieknek nincs utánpótlásuk), de futballozó bátyjai révén ő is kötődött a klubhoz.

A 18 éves Patrik a megye I-es Ugod SE U-21-es alakulatában játszott. Az ugodiak vasárnap gyászszalaggal a karukon léptek pályára. Megtudtuk, az egyesület következő bajnokija előtt, vasárnap szintén megemlékezést tervez.

A balesetben súlyosan megsérült Ottó szintén a nagytevelieket erősítette, azon a bizonyos meccsen Mátéhoz hasonlóan ő is a kapuba talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!