Rendőrségi

2015.05.10. 05:54

Halálos baleset Nemesszalóknál - Három fiatal vesztette életét (frissítve)

Hárman meghaltak abban a balesetben, amely Nemesszalók és Marcalgergelyi között történt a 8411-es számú úton vasárnap hajnalban – közölte Csépányi-Barczi Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Egy személyautó kisodródott az útról, fának csapódott és több részre szakadt. A járműben öten utaztak. Egy személy súlyosan megsérült, egy pedig semmilyen sérülést nem szenvedett. Úgy tudjuk, fiatalok utaztak a járműben.

A rendőrök a forgalmat a baleseti helyszínelés alatt elterelték. Az útszakaszt vasárnap 7 óra 23 perckor nyitották meg újra a forgalom előtt. A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja – közölte Frankó Marianna, megyei rendőrségi szóvivő. Elmondta továbbá, az autóban öt nagyteveli fiatal férfi utazott.

Fotók: Pápai HTP


Tőlünk tudta meg a tragikus hírt Orbán Sándor Nagytevel polgármestere. Azt mondta mélyen megdöbben és megrendült az eset miatt, és el sem hiszi, ami történt. Azt mondta még a tavaly novemberi tragédia miatt sem nyugodtak meg, akkor egy falubeli nő halt meg, amikor egy személyautó gyalogosok közé csapódott a közelben, most pedig itt van az újabb.

Úgy tudjuk, hogy az elhunytak 14, 18 és 21 évesek. A megyei mentőszolgálat azt mondta, hogy az életben maradt két húsz év körüli fiatal súlyosan megsérült.

Marcalgergelyiben elmondták, hogy azt hallották, a fiatalok már a bálból szerettek volna hazafelé menni, amikor Nemesszalóknál meglátták egy rendőrautót, állítólag ezért fordultak vissza.

A helyszínen két fa is súlyosan megsérült az ütközéstől, törött autóalkatrészek hevertek a fűben a búzavirágok alatt vasárnap délelőtt. Ott jártunkkor az egyik elhunyt fiú ismerőse tekintette meg döbbenten, megrendülten a tragédia helyszínét. Úgy tudjuk, egy régebbi Mitsubishi autóval utaztak a fiatalok.

Az egész falu, így Orbán Sándor polgármester is gyászol az alig több mint ötszáz lakosú Nagytevelen, hiszen itt mindenki ismeri  másikat. A falu elöljárója az alpolgármesterrel együtt kora reggel kiment a baleset helyszínére, azt mondta, ennyire összetört autót még soha nem látott, aztán elment  a szülőkhöz is. Biztosította őket arról, hogy mindenben segít nekik, amiben szükséges. A polgármester azt mondta, a fiatalok családja dolgos, tisztességes, és nincsenek szavak a történtekre, a szülők fájdalmára, akik összeomlottak és velük mi sem tudtunk beszélni. A két életben maradt fiatal közül a sofőrről nem tudta megmondani a polgármester, hogy dolgozott-e vagy még tanult,  másikról azt mondta, ő már dolgozott. Mind az öt fiúnak van testvére.

Ebben a kanyarban történt a baleset (Fotó: Kovács Erika)

Vasárnap délelőtt sokan kinn állnak házuk előtt, mindenki a fiatalokat sajnálja, akik elhunytak a balesetben, illetve azt is, aki vezetett, mert az emberek azt mondták, bármi is történt, hatalmas teher nehezedik a sofőrre egész életében.  Egy ház előtt könnyes szemű, megrendült fiatalember fogadja az érkező barátokat, akik osztoznak vele a mérhetetlen fájdalomban. Az ő 14 éves öccse volt hajnalban az egyik áldozat. A családdal kora reggel a rendőrök tudatták  a borzalmas hírt. A faluban kiderül, az itteni fiatalok haverságban állnak egymással, szombatonként összejönnek, helyi szórakozóhelyekre meg környékbeli bálokra jártak, ahogy az öt tagú társaság is tette. Előtte helyben találkoztak a többiekkel, aztán ők elmentek Marcalgergelyibe egy együttes bulijára. A sofőrről elmondták, „ jó fej volt”, kedvelték, jól vezetett, soha nem ivott. Az autóban ők, az elöl ülők maradtak életben, de megsérültek, emiatt a pápai, illetve az ajkai kórházba vitték őket a mentők. Lapunk úgy tudja, a körülményekhez képest jól vannak. A nagyteveli fiatalok a marcalgergelyiekhez hasonlóan szintén arról beszélnek nekünk, hogy az öt fiú a rendőrségi autó elől menekült, mert állítólag az autó biztosításával voltak problémák. Arról is beszéltek, hogy a vezetőt a baleset után a helyszínen megszondázták, de mindent rendben találtak nála.  Elmondták továbbá, a három áldozat még diák volt, egyikük most ballagott a pápai Acsády iskolában, a másik kettő Győrbe járt egy gépészeti szakképző iskolába.

A kérdésre, hogy a fiatalok valóban menekültek-e a rendőrök elől, a rendőrségi szóvivő közölte: egy autós Nemesszalóknál hirtelen megfordult és nagy gázzal elhajtott, amikor észrevette a jár-őrkocsit. A rendőrök utánamentek, de elvesztették szem elől. Nemsokára fának csapódva látták, a járőrök hívták ki a mentőt.

A balesetet büntetőeljárás keretében vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság. Úgy tudjuk, a sofőrt még vasárnap meghallgatták a rendőrök.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!