Sport

2017.05.31. 13:55

Kilenc medáliát sikerült begyűjteni a Veszprém megyei tájfutóknak

SZURDOKPÜSPÖKI - Kilenc éremmel gazdagodtak a Veszprém megyei tájfutó- klubok képviselői a 43. alkalommal megrendezett Tipo-kupa országos rangsoroló tájékozódási futóversenyen.

Bényi Kálmán

A Mátra lábánál fekvő Szurdokpüspöki adott otthont a 43. alkalommal megrendezett Tipo-kupának a közelmúltban. A kétnapos megmérettetésre a Nagy-hársas hegyen került sor, egy olyan részen, ahol korábban még nem volt hasonló verseny.

A Mátra jellegzetességeit magán viselő terepen változatos körülményekkel találkozhattak a nevezők az ellenőrző pontok felkutatása során. A jelentős szintkülönbségek legyűrése fizikailag, míg a színvonalas pályák teljesítése technikailag is nemes kihívást jelentett a résztvevők számára. A Veszprém megyei táj- futóklubok képviselői remekül vették az akadályokat, és összesen kilenc éremmel gazdagodtak.

Eredmények: F12C: 1. Bálint Gergő, 3. Barát Miklós (mindketten VHS), F14B: 2. Angyal Dániel (VHS), F14C: 3. Barát Benedek (VHS), F16B: 2. Bálint Benedek (VHS), F70A: 3. Horváth Béla (HER), N45A: 1. Németh Zsoltné (VHS), N65A: 2. Komár Béláné (HER), Nyílt technikás: 2. Bálint Bence (VHS).

A Tipo-kupa előestéjén rendezték meg a Szélrózsa- kupa éjszakai tájékozódási futóversenyt, amelyen Németh Zsoltné, a Veszprémi Honvéd SE edzője N35A kategóriában ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!