Sport

2016.11.30. 16:17

Nem tudta megnyerni a „nézőgyilkos” meccset az Ajka

Ajka – Hiába dominált, képtelen volt a kapuba találni az FC Ajka a Csepel ellen a labdarúgó NB III-ban rendezett bajnoki mérkőzésen. Bücs Zsolt csapata nagy lehetőséget szalasztott el.

Horváth Gábor

FC Ajka-Csepel FC 0:0

Ajka, 200 néző. V.: Mód.

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Kozma – Pál, Tölgyesi (Pavlitzky, 64.), Hanzl, Csemer – Szabó (Skriba, 75.), Kovács, Lőrinczy (Lattenstein, 71.). Edző: Bücs Zsolt.

Csepel FC: Juhász – Dévai (Gauzer, 26.), Szabó, Hesz, Busai (Németh, 57.), Teplán, Tóth, Szabó, Somodi, Borgulya (Fisli, 84.), Simon. Edző: Gabala Krisztián.

A 15. fordulóból elhalasztott meccset pótolt szerdán az FC Ajka, amely úgy fogadta a Csepelt, ha nyer, fellép a negyedik helyre az NB III nyugati csoportjában.

A 3. percben máris komoly helyzet adódott a hazaiak előtt, Lőrinczy beadását követően majdnem öngólt vétett a Csepel, a labda alig kerülte el a kaput. Jól támadott le az Ajka, amely irányította a mérkőzést, nyomás alá helyezte ellenfelét. Eddig minden rendben volt, a labda azonban nem akart a hálóba kerülni. Hanzl igyekezett átlőni a vendégek kézilabdás típusú védekezését, majd ugyanő szabadrúgásból is próbálkozott, mindkétszer sikertelenül.

A Csepel szívósan védekezett, s kissé alábbhagytak az ajkai rohamok. A 23. percben aztán megint helyzet adódott, Lőrinczy vett át szépen egy baloldali beadást, ám 10 méterről a kapu fölé helyezett.

Kovács Gáborék ezúttal nem találták a góllövőcipőjüket Fotó: Nagy Lajos

Bücs Zsolt csapata óriási labdabirtoklási fölényben volt, de a betömörülő Csepel egyelőre bírta a nyomást. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás meglepte a vendégeket, Köles robbant be remekül a jobb oldalon, beadását azonban tisztázni tudták a védők. Tölgyesi lövése szállt el messze a kapu mellett, majd a félidő végén Pál beadása nem volt pontos.

Szünet után folytatódott az első játékrészben látott játék, de ezúttal nagyobb lehetőség nélkül nyomott az Ajka.

A 62. percben jött az első csepeli helyzet, Németh előtt adódott kecsegtető lehetőség a 16-oson belül, de Pákaiék tisztáztak.

Bücs edző cserélt, de a folytatásban is meddő volt a hazai fölény.

Köles beadása után aztán az FC Ajka közel volt a gólszerzéshez, ám nem sokkal később a vendégek is megvillantak.

A 78. percben a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást a Csepel, a lepattanót Borgulya tűzte rá, a labda a bal kapufáról vágódott a mezőnybe. Egy kontra után megint a vendégek veszélyeztettek, majd a másik oldalon Pavliczky lőtt el a labda fölött a a 16-oson belül.

A 85. percben Hanzl szabadrúgása ment el a kapu mellett. A hajrában a jól fejelő csapatkapitány, Pákai is előrement, ívelésekkel igyekeztek őt keresni a társak. Hiába. A 90. percben Pavliczky szép csel után kapu mellé csavart, s ezzel vége is volt a lehetőségek sorának, nem született gól a találkozón.

Felborult a pálya a mérkőzésen, ám az FC Ajka képtelen volt a kapuba találni. A csepeliek fegyelmezetten játszottak, míg a hazai csapat körülményesen, túl lassan futballozott. Az összeverődött szurkolókat nemcsak a csípős hideg és az elmaradt győzelem bántotta, szép megmozdulást is alig-alig látott közönség.

Bücs Zsolt: – Ilyen meccsre számítottam, tudtam, hogy nem lesz sok helyzetünk. Így is megvoltak a lehetőségeink a sikerre. Úgy éreztem, ha a Karácsonyig játszunk, akkor sem lövünk gólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!