Sport

2016.09.24. 11:55

Nem Szobol Zsolton múlt a kézilabdások sikere

Veszprém – Hiába szerzett tizenegy gólt és küzdött igazi vezérként Szobol Zsolt, egyedül kevés volt a sikerhez a feljutást megcélzó PLER-Budapest ellen a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Veszprémi KKFT–PLER-Budapest 21:23 (10:12)

Veszprém, 50 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.

Veszprémi KKFT: Koncz – Végh Z., Szobol 11 (3), Tarlósi, Vasvári 1, Füleki 6, Bonyhádi. Csere: Szász (kapus), Lovas 1 (1), Kovács Gy., Márkus 2, Bándi, Tóth M. Edző: Éles József.

PLER-Budapest: Tóth N. – Kedves 2, Horváth D. 1, Tóth P., Konkoly, Vízi 2, Vízler 5 (2). Csere: Kránitz (kapus), Ferencz, Gigler 3, Zelei 3, Apró 1, Bordács, Györkő 1, Farkas 3, Keresztes 2 (1). Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

Fotó: Penovác Károly

A férfi kézilabda NB I/B-ben a feljutásra aspiráló PLER-Budapest látogatott a Veszprémi KKFT otthonába. A vendégeknél a pápai származású, Alsóörsön nevelkedett Horváth Dánielt jó ismerősként köszöntötték a veszprémi játékosok. Füleki találatával indult a mérkőzés, s a 11. percig felváltva estek a gólok. Aztán a jó erőkből álló fővárosiak sorozatban ötöt vágtak (18. perc: 4:8). A nagy formában kézilabdázó Szobol válaszként háromszor is bevette a vendégek kapuját, a túloldalon pedig Vízler szorgoskodott, ám Füleki utolsó percben szerzett góljával kettőre csökkent a házigazda hátránya (10:12).

Nem sok gól esett a fordulás után, nagy volt a küzdelem és több hiba is becsúszott mindkét oldalon, ám rendre kettővel ment a PLER. Mindkét kapus több bravúrt is bemutatott, Szász és Tóth N. is jól állta a sarat a kapuban. Kisebb veszprémi hibák után 21:17-re meglépett a vendég csapat, ráadásul Lovas fontos pillanatban rontott büntetőt. Szobol következőre nem tette meg ezt a szívességet, de szinte azonnal érkezett Györkő válasza (56. perc: 18:22). Márkus, majd Szobol tizedik góljával újra belátható távolságra került a VKKFT, ám már csak két perc volt hátra. Emberelőnyben támadhatott a Veszprém, azonban újabb rontás miatt nem sikerült közelebb zárkózni, Gigler pedig jókor villant (20:23). Szobol egy utolsó, tizenegyedik góllal megkoronázta saját teljesítményét, sajnos azonban hiába játszott igazi vezérként, mert társai közül, a jóval összeszokottabb PLER ellen, senki nem akadt, aki hasonló produkciót hozott volna, így elmaradt a bravúr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!