Sport

2017.02.07. 18:39

Telekom Veszprém: Nem lett meg a tíz

Veszprém – Nem kellett megerőltetnie magát az NB I kilencedik helyezettje, az Eger ellen a Telekom Veszprémnek, így is simán nyert.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Eger 37:28 (18:10)

Veszprém, 1000 néző. V.: Altmár, Horváth M. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 3, Nagy 4, Chema, Sulic 4, Ilic 3, Ugalde. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Blagotinsek 2, Gulyás 3, Gajic 10 (3), Schuch, Iváncsik 4, Lékai 1, Ligetvári 2. Edző: Javier Sabate. Eger SBS Eszterházy: Stochl – Aflitulin 3, Petro 1, Bajorhegyi 1, Kiss, Dobó 2, Antl 4. Csere: Repóth (kapus), Radojevic 8 (2), Lezák 1, Szabó 1 (1), Kocsis, Menyhárt 5 (1), Vancsics 3. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

A hétvégi SEHA-Liga ütközetek után kedden már az NB I-ben volt érdekelt a magyar bajnok, Telekom Veszprém alakulata, amely a kilencedik helyen álló Eger gárdáját fogadta.

Javier Sabate, a vasárnapi Izvidac elleni mérkőzés után kifejtette, egész héten a Barcelona elleni Bajnokok Ligája ütközetre készülnek, s az Eger ellen is azok lépnek pályára, akikre szombaton is számít.

A legerősebb összeállításban küldte tanítványait pályára Javier Sabate, visszatért a pályára Nagy László, Cristian Ugalde, illetve Dragan Gajic is.

A kezdődobást Pardi Károly végezte el, aki a 80-as években meghatározó tagja volt a Veszprémi Építők alakulatának.

Öt-egyes veszprémi védekezéssel indult a találkozó, Radojevic találatára Nagy reagált. Marguc hagyott ki egy hetest, aztán meglódultak az egriek, stílszerűen Dobó, majd Bajorhegyi volt eredményes (1:3). Marguc a szélről javított, aztán Aflitulin avatta fel Alilovicot. Egyelőre nagyon sok hibával játszott a Veszprém, ezt mutatta, hogy a 8. percben 6:2-re vezettek a vendégek.

Ilic szépített, azonban a jó napot kifogó Stochl eszén nehezen tudott túljárni a veszprémi támadósor. Jellemző, hogy Ugalde gólját nagy ováció fogadta a nézőtéren, miután Stochl végre nem védett (13. perc: 5:6).

Szerencsére Alilovic is egyre inkább belejött, a 14. percben például hétméterest hárított, Nagy pedig a félidő derekára kiegyenlített.

Gajic első labdaérintése remek labdaszerzés volt, végig is robogott Stochl kapujáig. A másik szélen, Iváncsik Gergő is magabiztosan hajította a lasztit a hálóba első labdaérintéséből (8:6). Lékai érkezésével felgyorsult a hazaiak játéka, de ez nem azt jelentette, hogy megnyugodhattuk, ugyanis a szimpatikusan küzdő Eger nagyon igyekezett (25. perc: 11:9).

A félidő hajrájában a válogatottságtól visszavonuló Iváncsik, Gajic, majd Blagotinsek is betalált (14:9). A szünetre tetemes veszprémi előny alakult ki, többek között annak a Gulyás Péternek köszönhetően, aki 1500. találatát jegyezte a Telekom színeiben.

Mikler védéssel, Marguc ziccerrel folytatódott a szünet után a találkozó. Zsinórban hármat vágott a hazaiak eladott labdáiból az Eger, ám így sem forgott veszélyben a veszprémi fölény. Nagy, majd Radojevic átlövései után 23:16 állt az eredményjelzőn.

A Telekom nem erőltette meg magát, de így is biztosan őrizte előnyét. Kivette a részét a gólszerzésből mindenki, és 29:23-as állással érkeztünk el a hajrához. Ligetvári is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a láthatóan felszabadultan és jó formában kézilabdázó Iváncsik megszerezte negyedik találatát. Az egyik sípmester a nagy igyekezetében még a sárga lapját is elhagyta, Iváncsik szaladt vele utána.

Kilenc gólos differencia után időt kértek az egriek, bízva abban, hogy elkerülhetik a kétszámjegyű fiaskót (58. perc: 35:26). Gajic tizedik góljával tíz lett közte (37:27), azonban egy időntúli hétméteressel kilenc lett a különbség.

Javier Sabate: - Valóban majdnem a komplett csapattal tudtunk kiállni, mindenki tudja, hogy sok a sérült. Nagy László kezdi visszanyerni erejét, egyre jobb formában van, hiszen akadt három olyan hét is, amikor nem tudott edzeni. Elégedett vagyok, huszonhárom indítást gólt szereztünk.

Iváncsik Gergő: - Az Eger sokáig tapadt ránk, egy kicsit szenvedtünk az első félidőben és a második elején. Ez teljesen normális, hiszen most zökkenünk vissza a világbajnokság után a mindennapokba.

Tóth Edmond: - Örülök, hogy a Veszprém kompletten állt ki ellenünk. Remélem, tudtunk segíteni, hogy sikeresen felkészüljön a Barcelona ellen. Az első félidőben, amíg tudtunk, mentünk előre. A második játékrész nyugodtabban zajlott, mindenki vigyázott, nehogy bárki is megsérüljön.

Inal Aflitulin: - Jól éreztem magam a mérkőzésen, kicsit fáradtabb vagyok, mert három mérkőzést játszottunk zsinórban a Magyar Kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!