Sport

2016.04.18. 13:31

Négy között a veszprémi csapat

Budapest - Két győzelemmel továbbjutott az Óbudai Kaszások ellen a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata, idegenben 66:79-re győzte le a fővárosiakat, így már biztosan a legjobb négy között szerepel a férfi kosárlabda NB I/B bajnokságában.

Piltman-Horváth Barbara

Óbudai Kaszások-Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 66:79 (19:25, 16:11, 15:22, 16:21)

Budapest, 100 néző. Vezette: Vida, Hervay, Válé. Kaszások: Takács D. 9/3, Tóth 4/3, Sebők 10/3, Van der Meer 6, Mondzinger 15/3. Csere: Kopasz 2, Krasznai 4, Lakosa 12/6, Reiter 4, Petrucsik. Vezetőedző: Nagy Bálint. Veszprém: Vertetics 8, Novák, Kámán 7, Körtélyesi 20/3, Takács 15/3. Csere: Simon 18/3, Sipos 9/3, Kálló 2, Oltárczy, Kováts. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Jól kezdett a vendégegyüttes, a Kaszások csak a negyedik percben szerezték meg első pontjaikat, addigra a veszprémiek már 0:6-ra vezettek. Az Óbuda csapata azonban nagyobb fokozatra kapcsolt az első mérkőzéshez képest, és bár Verteticsék is a segítségükre voltak eladott labdáikkal, a nehéz kezdés után közelebb tudtak férkőzni az előnyben lévő gárdához. Bár a Veszprém többször is el tudott húzni a hazaiaktól, a Kaszások nem adták könnyen magukat, és rendre felzárkóztak a vendégekre. Nagy Bálint időkérése rendet tett a hazaiak fejében, és 35:36-ra felzárkóztak a félidőre.


A folytatásban aztán Verteticsék el tudtak húzni minimálisan, majd állandósulni látszott a két csapat közti ötpontos különbség, felváltva szerezték a pontokat a csapatok. A záróetapot nyolcpontos előnnyel kezdték a veszprémiek, ám kiestek a ritmusból és ismét a nyakukra estek a fővárosiak. Simon és Takács vitte vállán a csapatot, és öt perccel a vége előtt 61:69-et mutatott az eredményjelző. A végére magabiztosan nyert a Veszprém, és továbbjutott a következő fordulóba.

Pihenhetnek a következő párharcra

Mérész Csaba: - Nem ez volt a szezonbeli legjobb fellépésünk, a srácok nem úgy pörögtek, ahogy kellett volna, s nem is koncentráltak eléggé. Ezzel együtt megérdemelten nyertünk. Most három hét szünetünk lesz, aztán egy pokoli nehéz elődöntő vár ránk a Békési SzSK-t kettő-nulla arányban felülmúló Oroszlányi SE Lionsszal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!