Sport

2017.02.08. 16:54

Nagyon kell a Barcelona skalpja - Gasper Marguc közel járt a válogatottság lemondásához

Már azon töprengett, hogy lemondja a válogatottságot, amikor nem került be a Rióba utazó csapatba. Végül nem tette, és ennek most nagyon örül, hiszen világbajnoki bronzéremmel térhetett haza klubcsapatához, a Telekom Veszprémhez Gasper Marguc.

B. Virág Rita

A délelőtti edzés után, frissen, fitten érkezett a beszélgetésre Gasper Marguc. Előzőleg arra kértük, hozza magával a franciaországi világbajnokságon szerzett bronzérmét is. A küzdőtér felé haladva, kabátja cipzáros zsebéből húzta elő a medáliát. Nem is hinnénk, milyen meglepően nehéz egy ilyen érem.

Aki nem tudná, Szlovénia a világbajnokságon elképesztő csatában diadalmaskodott a kisdöntőben Horvátországgal szemben, 24:16-ról állt fel és fordította meg a találkozót. A 31:30-ra megnyert ütközeten Gasper Marguc négy találatig jutott.

- Nyolc gól volt a hátrányunk, de amikor ötre felzárkóztunk, akkor hittem el, hogy beérhetjük ellenfelünket. Azóta is nagyon sokszor megkérdezik, milyen érzés a másik oldalon állni, utalva a kölni Bajnokok Ligája döntőjére, ahol kilenc gólos fórról buktunk el. Érdekes lelki folyamatot éltem át itt is, és ott is. Nyilván a párizsi bronzmeccsen történteket sokkal könnyebb feldolgozni, mint a kölni finálét - magyarázta a 26 éves Marguc, aki Celjében nevelkedett, innen igazolt a Telekom Veszprémhez.

Fotó: Penovác Károly

Marguc őszintén beszélt arról, hogy a nyáron, miután nem került be a Rióba utazó szlovén válogatott csapatba, nagyon elkeseredett, és még az is megfordult a fejében, hogy lemondja a válogatottságot.

- Aztán végül nem tettem, mert úgy gondoltam, még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy bebizonyítsam, helyem van a nemzeti csapatban. Szerencsére az élet engem igazolt, és Vujovic mester januárban már magával vitt Franciaországba.

A szlovén szövetségi kapitányról, Veselin Vujovicról a jobbszélső elmondta, nagy tapasztalatú játékos volt, aki ebből a rutinból edzőként is sokat kamatoztat. Rendkívül jól motiválja a játékosokat, mindenkivel megtalálja a közös hangot, mindemellett elég különleges személyiség.

Ahogy izgalmas, érdekes habitusú edző Ljubomir Vranjes is, aki a nyártól veszi át a Telekom irányítását. Az edzőváltással kapcsolatban Gasper Marguc annyit mondott, nem sokat tud Ljubomir Vranjesről, de a vezetése alatt a Flensburg gyors, tempós kézilabdára rendezkedett be.

A szélső úgy fogalmazott, nem is szeretne most ezzel a kérdéssel foglalkozni, inkább a tavaszi feladatokra koncentrál elsősorban a szombati Barcelona elleni Bajnokok Ligája rangadóra, amely 17.30 órakor kezdődik a Veszprém Arénában.

- Barcelonában nem játszottunk jól, nagyon sok labdát eladtunk és az adódó ziccereinket sem használtuk ki. Ennek ellenére, nem voltunk messze a győzelemtől. Úgy vélem, ha rossz, gyenge játékkal kint volt esélyünk a sikerre, akkor itthon, jó játékkal csakis a győzelem az elfogadható. A védelmünk legendásan jó, ahogy a kapusaink is. A helyzetekkel kell jobban sáfárkodni, és akkor szerintem nem lehet gondunk.

A szélső, aki a Telekommal 2020-ig szerződésben áll, arról is beszélt, öt mérkőzés maradt még a BL csoportköréből, ahol reálisan legalább nyolc pontot kell szerezniük ahhoz, hogy az A jelű nyolcasból az előkelő harmadik helyet meg tudják szerezni a PSG, illetve a Barcelona mögött.

- Nem szeretnénk alább adni, a harmadik hely elérhető és el is fogjuk érni. Az idei célok az őszi meccsdömping után sem változtak: szeretnénk újra Kölnbe utazni a Final Fourra, a magyar bajnokságban és kupában is az első helyre pályázunk. A SEHA-Liga a negyedik sorozat, de miért ne nyerhetnénk ott is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!