Sport

2017.05.21. 18:32

Mentő vitte kórházba a rátóti focistát

VESZPRÉM - A pápaiak folytatták menetelésüket a bajnoki cím felé az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban, az üldöző Füred ráadásul botlott. Több pályán is óriási volt a csata, Devecserben például 12 (!) gól született.

Horváth Gábor

BSE-Várpalotai BSK 1:4 (1:0)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Holczbauer F. Balatonalmádi SE: Károlyi A. - Primusz, Stiger, Benedek (Lendvai), Mékli, Jakab, Károlyi Zs., Zömbik, Ihász (Varga P.), Straub, Újvári (Kovács R.).

Várpalotai BSK: Közép - Szeleczki, Új, Józan, Kalapács, Borbás, Borbély (Szabó E.), Szurok, Balogh, Kaufmann, Pilka. Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Stiger, ill. Pilka, Kaufmann, Szurok, Kalapács.

A mérkőzés elején a széltől támogatott Várpalota lépett fel támadólag, de egy kontratámadásból a BSE szerzett vezetést. Fordulás után egyéni hibákból a vendégek gyorsan fordítottak, míg a hazaiak támadásai kapura veszélytelenek voltak. A mérkőzés végén a vendégcsapat bebiztosította a győzelmet.

Jók: Stiger, Zömbik, Straub, ill. Józan, Borbás, Balogh.

A pirosmezes Várpalotai BSK hátrányba került a Balatonalmádi SE otthonában, ám fordítani tudott és megérdemelten vitte el a három bajnoki pontot Fotó: Pesthy Márton

Tihanyi FC-BFC 2:2 (1:0)

Tihany. Jv.: Ákos D. Tihanyi FC: Sárdi - Stáhl, Kovács Á., Varga Gy. (Somosi), Keszei (Burgyán), Nemes G., Gál (Vári Kovács Á.), Nemes Á., Klauz, Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Balatonfüredi FC: Fogarasi - Emperger, Reznyák (Tóth L.), Imre (Ódor), Rápó, Mátó (Sergő), Miskei (Krén), Garics, Kós (Tóth G.), Vass, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Gál (2), ill. Rápó, Tóth G.

Perutz FC-Ajka Kristály 5:0 (4:0)

Pápa. Jv.: Nagy J. Pápai Perutz FC: Simon - Venczel, Horváth T. (Györkös B.), Baldauf (Györkös Z.), Somogyi, Szedlacsek, Böröczky, Kovács Sz., Szép (Bolla), Udvardi (Mészáros), Szalai. Edző: Marton Miklós.

Ajka Kristály SE: Szalai - Horváth D. (Padi), Bakos, Szabó B., Üveges K. (Vajda), Ménes, Varga B., Sipos, Kardos, Székely (Kis-Varga), Süle. Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Kovács Sz., Somogyi, Szedlacsek, Böröczky, Venczel.

A helyzeteit elpuskázó hazai csapat megérdemelten nyert a lelkesen küzdő vendégek ellen.

Jók: Szedlacsek, Somogyi, ill. Szalai, Sipos.

Devecser-FC Zirc-Dudar 5:7 (2:2)

Devecser, 100 néző. Jv.: Horváth P. Devecser SE: Csepregi - Rába, Szente (Szélessy), Tisonyai, Orbán A., Burucs (Horváth G.), Szakonyi, Orbán T., Illés, Eichinger (Szőllősi), Cserna. Edző: Cserna Róbert.

FC Zirc-Dudar: Lattenstein - Kiss S., Szemmelveisz, Vachtler, Nagy K. (Torkos), Csordás (Horváth L.), Petróczi, Eszlinger, Kiss Cs., Tálos D., Turner. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Szakonyi (3), Szélessy, Horváth G., ill. Csordás (4), Vachtler, Turner, Tálos D.

A semleges nézők bizonyára jól szórakozhattak a mérkőzésen, a csapatok közül azonban egyik sem lehet büszke a mutatott játékra. A színvonal kritikán aluli volt, nem érte el a megyei első osztály szintjét. A három pontot jogosan vitte el a vendégcsapat, többet tett érte. Tartjuk magunkat elveinkhez: játékvezetőkről jót vagy semmit. Most semmit sem nyilatkozunk...

Jók: Szakonyi, ill. Csordás.

Csetény SE-Péti MTE 4:2 (1:0)

Csetény, 180 néző. Jv.: Magyar Á. Csetény SE: Valler - Hornyacsek, Haman, Nagy E., Szenft, Bíró, Pass, Nagy R., Kovács G., Jakab, Kottyán. Edző: Molnár János.

Péti MTE: Sipos - Pavelka, Pál, Lukács, Kakas, Orbán, Kun (Peintler), Bálint, Tordai, Kallós, Czipp. Edző: Pavelka Béla.

Gólszerzők: Haman (3), Szenft, ill. Kakas (2).

A hazai csapat saját magának tette nehézzé a mérkőzést. A helyzetek alapján megérdemelt győzelem született a jól küzdő vendégek ellen.

Jók: mindenki, a mezőny legjobbjai Haman és Jakab M., ill. Pavelka.

Öskü FC-Ugod SE 0:2 (0:1)

Öskü, 100 néző. Jv.: Mátéffy R. Palota-Vidék 2000 Öskü FC: Bódis (Witmann) - Hollósi, Horváth R., Szabó I Zs., Talián, Szabó G. (Vaczula), Hornyák, Képíró, Szabó II Zs., Szakács (Sándor), Óvári. Edző: Hornyák Ádám.

Ugod SE: Porcelán - Róka, Vesztergom, Bakos, Budavári, Zsoldos, Szommer, Czere, Hegyi, Szőke (Gödri), Horváth D. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Zsoldos, Róka.

Videó: Pozsgai Miklós

Az első félidőben a hazai csapat játszott fölényben. Három hatalmas ziccert hagyott ki az Öskü, eldönthette volna a mérkőzést. Ehelyett, a foci íratlan szabálya szerint, a vendégek az első félidő végén az első kapura lövésükből megszerezték a vezetést. Láthatóan megzavarta a hazai csapatot a gól, mert a második félidőben hitehagyottan játszott az Öskü. Az Ugod tovább növelte az előnyét és ekkor már akaratban, lelkesedésben is a hazai csapat fölé nőtt. A második félidő alapján megérdemelt a vendégek sikere. Az ösküi csapatnak nagyon össze kell szednie magát a bennmaradás érdekében.

Jók: Horváth R., Szakács ill. mindenki.

GySE-FAK 2:6 (1:1)

Gyulafirátót, 300 néző. Jv.: Szalai L. Gyulafirátót SE: Szente - Balta N., Zágor, Mogyorósi, Horváth B., Kovács K., Balta G., Kálmán, Horváth M., Tímár, Kövesi. Edző: Polonkai Csaba.

Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Kovács K., Balatoni, Humli, Farkas A., Auerbach, Pallaga, Nyári, Szalai, Heidinger, Szabó P. Edző: Horváth Ferenc.

Az első percben egy talpalást követően Mogyorósi maradt a földön, a gyulafirátóti játékost mentő vitte a veszprémi korházba, súlyos sérülést szenvedett.

A vendégek szereztek vezetést, de a szünetre döntetlennel vonultak a csapatok.

A második játékrész elején 30 másodperc kellett a gólhoz a hazaiaknak. Gyorsan jött a válasz, a hajrában pedig bedarálta ellenfelét a nagyon akaró Fűzfői AK. A rátótiak nem tudták felvenni a ritmust a rendkívül kemény vetélytárssal.

Jók: Tímár, Zágor, ill. mindenki.

Úrkút SK–Magyarpolány 3:2 (1:1)

Úrkút, 250 néző. Jv.: Lovasi I. Úrkút SK: Marics – Imre (Horváth R.), Lang, Kádár, Takács, Tróbert, Garai, Pávlicz (Freili), Márton, Sáringer (Keller), Kuti D. Edző: Garai Péter.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Szállási, Vöröskői (Németh B.), Döbrösi, Piri (Véber). Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Márton, Pávlicz, Kádár, ill. Molnár P., Garai (öngól).

Kissé szeles, de ideális futballidőben kezdődött a „sváb el clasicó". A hazai csapat tempósabban játszott, a félidő elején univerzális játékosa, Kádár Balázs (a remek hálóőr ezúttal jobbhátvédként szerepelt) beadásszerű lövésével megszerezte a vezetést. Az úrkútiak előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, de ezek sorra kimaradtak. A szél által is támogatott vendéglátó az első játékrészben eldönthette volna a meccs sorsát. Azonban még a szünet előtt egy védelmi rövidzárlatot kihasználva egyenlítettek a vendégek.

Fordulás után már a vendégeket támogatta a szél, a magyarpolányiak kulturáltan futballozva megszerezték a vezetést.

A hazaiak ekkor nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, elkezdtek futballozni. Sikerült az egyenlítés, majd egy őrült hajrá vette kezdetét.

Az úrkútiak előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, de vagy rosszul céloztak a támadók, vagy Kócsár védett fantasztikusan.

A végén egy sokak által véleményesnek mondott 11-essel a hazaiak szerezték meg a győzelmet. Összességében az első félidei játék alapján megérdemelt a hazai siker a nagyszerűen küzdő, lelkes magyarpolányi csapat ellen.

Jók: Márton, Freili, Lang, Tróbert, a mezőny legjobbja, ill. Kócsár, Molnár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!