Sport

2017.03.26. 16:49

Megye I: Lábtörés a Perutz bajnokiján

A forduló meglepetését kétségtelenül az újonc Magyarpolány okozta, amely Péten tudott nyerni meggyőzően az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztály 20. fordulójában. A Tihanyt is ki kell emelnünk, amely az Almádi legyőzésével most már a dobogón áll.

B. Virág Rita

Péti MTE-Magyarpolány 1:4 (0:2)

Pétfürdő, 100 néző. Jv.: Nagy J. Péti MTE: Gáti - Zelenka, Horváth Z. (Pál), Kakas, Orbán, Kun, Zám, Bálint, Peintler (Ferencz), Kallós, Czipp. Edző: Pavelka Béla.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Németh B. (Óbermayer), Veisz, Magyar, Molnár P., Bukovics, Gottfried, Polt, Németh A., Vöröskői (Piri), Döbrösi. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Kallós, ill. Molnár P. (2), Gottfried, Magyar.

A három kezdő játékosát nélkülöző péti csapat az őszi arcát mutatta, elemi hibák sokaságát mutatta be. Azonban 3:1-nél egy szabályos péti találatot nem adott meg a játékvezető. A vendégcsapat megérdemelten vitte el mind a három pontot. Az eredmény a játék képe alapján túlzó.

Jók: Pál, Czipp, Kakas, ill. Kócsár, Polt.

 

Balatonalmádi-Tihany 0:3 (0:0)

Balatonalmádi, 150 néző. Jv.: Ákos D. Balatonalmádi SE: László - Primusz, Dévényi, Stiger Ák., Károlyi, Benedek (Kovács R.), Márki, Hencz, Blaski (Jakab), Mékli, Borda. Edző: Varga Tamás.

Tihanyi FC: Sárdi - Stáhl, Somosi (Németh K.), Kovács Á., Keszei, Burgyán, Nemes G., Gál (Csik), Nemes Á. (Pass), Klauz, Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerző: Gál (3).

Az első félidőben az egyenlő erők küzdelmében a kapuk ritkán forogtak veszélyben, a védelmek jól zártak. Fordulás után a Tihany többször késztette hibázásra a hazai védőket, és biztosan nyerte a találkozót a kapura veszélytelen hazaiak ellen.

Jók: senki, ill. Sárdi, Nemes G., Klauz, Gál (a mezőny legjobbja).

 

Balatonfüred-FAK 5:0 (3:0)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: Holczbauer F. Balatonfüredi FC: Fogarasi - Fekete, Reznyák (Emperger), Rápó, Miskei (Tóth L.), Tóth G. (Mátó), Sergő, Garics (Ódor N.), Krén, Lattenstein (Kós), Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Kovács K., Balatoni, Humli, Wellesz P., Farkas A., Lendvai (Heidinger), Nyári, Varga T., Auerbach, Szabó P. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Tóth L., Rápó, Lattenstein, Fekete, Miskei.

Kiállítva: Farkas A. (66., Fűzfői Atlétikai Klub).

A 6. percben már 2:0-ra vezetett a bajnokságra törő BFC, mely a későbbiekben sem hagyta kibontakozni a vendégeket, akik elsősorban alattomos szabálytalanságaikkal tűntek ki.

A második játékrészben sem változott semmi, csak a gólok száma, valamint a vendégek létszáma lett eggyel kevesebb.

Jók: Fekete, Pálfi, Lattenstein, ill. Humli, Lendvai

 

VBSK-Zirc/Dudar 4:0 (0:0)

Várpalota, 80 néző. Jv.: Pilinger K. Várpalotai Bányász SK: Közép - Szeleczki, Új (Ilyés), Papp R., Józan (Borbély), Kalapács, Borbás, Bogdán (Pilka), Szurok, Kaufmann, Kustán. Edző: Pencz Norbert.

FC Zirc-Dudar: Tálos - Takács (Papp S.), Kiss S., Szemmelveisz I., Hoffer, Vachtler, Nagy K. (Szemmelveisz M.), Petróczi, Eszlinger, Csordás, Kiss Cs. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Ilyés, Kaufmann, Bogdán, Kustán.

Egyik csapat sem kezdte nagy elánnal a mérkőzést, ami mindkét oldalon a kihagyott helyzetek számában is megmutatkozott. Az első félidő színvonala gyenge volt, a csapatokból hiányzott a tűz.

Fordulás után ott folytatódott a játék, ahol az elsőben abbamaradt, egészen z első gólig. Innentől magára talált a hazai csapat és meggyőző fölénnyel nyert.

Jók: egész Várpalota, ill. Szemmelveisz.

 

Ajka Kristály-Ugod SE 4:1 (3:0)

Ajka, 200 néző. Jv.: Bódi A. Ajka Kristály SE: Szalai - Bakos, Horváth L., Mayer, Hauser T., Sipos (Padi), Horváth D., Kardos, Süle, Hauser R., Szabó Z. Edző: Sipos Tamás.

Ugod SE: Porcelán - Róka, Zsirai, Vesztergom, Bakos (Szőke), Horváth M. (Zsoldos), Budavári, Mórocz, Czere, Joó (Gödri), Tóth Z. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Szabó Z. (3), Hauser T., ill. Gödri.

Ritkán látható nagy gólokkal aratott fölényes győzelmet a hazai csapat. Szabó a félpályáról emelt a hálóba, majd egy betörésből okosan növelte az előnyt. A második játékrészben Hauser Tibor elemi erővel lőtt, a labda a felső lécről vágódott be. A helyzetek alapján az eredmény a vendégekre nézve hízelgő. Immár zsinórban harmadik győzelmét érte el a Kristály.

Jók: Szabó, a mezőny legjobbja és egész Ajka, ill. lelkesedéséért egész Ugod.

 

Gyulafirátót-Öskü 2:2 (1:1)

Gyulafirátót, 200 néző. Jv.: Takács G.

Gyulafirátót SE: Szente - Balta N. (Csizmazia), Zágor, Szokodi, Mogyorósi, Horváth B. (Horváth M.), Kovács K., Balta G., Kálmán, Tímár, Veinperl. Edző: Polonkai Csaba.

Öskü FC: Hollósi - Andrási, Gáspár, Szabó I. Zs., Talián (Sándor), Szabó G., Hornyák, Képíró (Horváth M.), Szabó II. Zs., Szakács, Óvári. Edző: Hornyák Ádám.

Gólszerzők: Szokodi, Veinperl, ill. Szabó Zs., Andrási.

Nagy küzdelem, kevés játék jellemezte a meccset. A vendégek két szerencsés gólt szereztek, míg a hazaiak hiába támadtak többet, két kapufáig jutottak. Egyenlíteni sikerült, de a győztes gólt nem tudták berúgni. A Rátót sokkal közelebb állt a győzelemhez, de a vendégek 12. játékosa a szerencse volt, így a felek megosztoztak a pontokon, ami egyik csapatnak se segít sokat.

Jók: Zágor, Veinperl illetve Óvári

 

Csetény-Devecser 3:2 (0:1)

Csetény, 150néző. Jv.: Jónás B.

Csetény SE: Valler - Hornyacsek, Haman, Szenft, Nagy R., Dávid, Kovács G., Vincze, Jakab M., Kottyán, Bíró. Edző: Molnár János.

Devecser SE: Csepregi - Rába, Szente, Tisonyai, Burucs, Szakonyi, Szélessy, Paksai, Szőllősi, Cserna, Király. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Pass, Kovács G., Nagy R., ill. Király, Hornyacsek (öngól).

A hazai csapat végig dominált, a vendégek viszont kihasználták a csetényiek hibáit. A mérkőzés második félidejében sikerült a vendég védelmet feltörni, és 0:2 ről fordítani. A hazai csapat saját magának tette nehézzé a mérkőzést, de összességében megérdemelt siker született.

Jók: mindenki, ill. Cserna.

 

Pápai Perutz-Úrkút SK 4 :1 (1:0)

Pápa, 300 néző. Jv.: Pap E. Pápai Perutz FC: Simon - Venczel, Baldauf (Szedlacsek), Nagy P. (Ughy), Somogyi (Tóbiás), Böröczky, Kovács Sz., Szép (Mészáros), Domján, Udvardi, Szalai (Györkös). Edző: Marton Miklós.

Úrkút SK: Kádár - Márton, Imre (Horváth R.), Sáringer (Keller, Pfaff), Takács, Garai, Pávlicz, Kuti D., Marics M. (Buchwald), Lang, Varga M. (Kuti A.). Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Venczel (2), Baldauf, Szép, ill. Lang.

A kezdeti tapogatózás után a 10. percben megszerezte a vezetést a Pápa: Udvardi felpasszát Szalai lépte át Baldaufnak, aki egyből csapattársa elé tálalt, Szalai pedig a középen, magányosan álló Venczel elé gurított, akinek öt méterről nem volt nehéz dolga, 1:0.

Az első negyedóra végéhez közeledve egy labdáért folytatott küzdelemben Böröczky és Marics Máté

csúszott össze, utóbbi járt rosszabbul, ugyanis nem tudta folytatni a játékot, le kellett cserélni, és mint a mérkőzés lefújása után  kiderült, a vendégek csa-patkapitánya sípcsonttörést szenvedett.

A 35. percben Szalait rúgták fel a tizenhatoson belül, büntetőhöz jutott a Perutz, a labda mögé Venczel állt, a jobb sarokba tartó lövését azonban Kádár bravúrral védte.

A második játékrészt is a Perutz kezdte jobban: az 52. percben Venczel pörgetését Nagy adta középre, Szép pedig jó ütemben érkezett, és a jobb alsóba lőtt, 2:0. A 61. percben Baldauf találta el a kapufát, négy perccel később azonban már pontosabban célzott: Garai el-adott labdájával Somogyi indult meg, majd 18 méterről lövésre vállalkozott, ezt Kádár Venczel elé ütötte, aki a középen helyezkedő Baldaufhoz passzolt, neki csak a hálóba kellett gurítania, 3:0. Öt perccel később egy mintaszerű kontratámadás végén Udvardi tálalt remek ütemben Venczel elé, a támadó a kapust kicselezve az üres kapuba lőtt, 4:0. A 81. percben Márton passzolt a leshatáron Langhoz, aki az ötös sarkáról felvarrta a rövidbe a labdát, ezzel alakult ki a 4:1-es végeredmény.

Marton Miklós: - Mindenekelőtt magam és a csapat nevében mielőbbi fel-épülést kívánok Marics Máténak, nagyon sajnálom, ami történt, természetesen semmi szándékosság nem volt a játékosomban. A sajnálatos szituációig jól játszottunk, a sérülés minket zavart meg jobban, sokat bizonytalankodtunk. A második félidőre rendeztük a sorokat, és helyenként jó játékkal, szép gólokkal magabiztosan nyertünk.

Garai Pétert, az Úrkút edzőjét nem tudtuk utolérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!