Sport

2016.09.17. 17:10

Megyei I: Kiállításdömping, mesterötös

Piros lapokban gazdag hétvégét hozott a megyei első osztály hétvégi fordulója. A nyolc meccsen összesen hétszer mutatták fel a kiállítást jelző kártyát a játékvezetők. Pozitívumként említhetjük meg a pápai Venczel teljesítményét, aki mesterötöst ért el.

B. Virág Rita

Ajka K.-Magyarpolány 4:1 (2:1)

Ajka, 250 néző. Jv.: Nedvesi R.

Ajka Kristály SE: Szalai - Móger, Hauser R., Udvardi, Horváth L. (Schönberger), Kardos, Szabó Z., Kovács K. (Traista), Mayer (Orbán), Hauser T. (Ménes), Bakos. Edző: Sipos Tamás.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Németh A., Bukovics (Véber), Molnár P., Döbrösi, Magyar, Vöröskői (Mód), Polt, Bencsik, Wéber, Piri. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Szabó Z. (2), Mayer, Németh A. (öngól), ill. Bencsik.

A nagyon lelkes vendégek csak a mérkőzés rövid szakaszában tudták megnehezíteni a hazaiak fölényes győzelmét. A helyenként kemény belemenések és látványos megoldások tették élvezhetővé az összecsapást a szépszámú szurkoló számára.

Jók: az egész hazai csapat, különösen Kardos, Szabó, Bakos, Hauser R., Móger, ill. Magyar, Bencsik.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

 

Balatonalmádi-Devecser 1:0 (1:0)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Babos T.

Balatonalmádi SE: Károlyi A. - Jakab (Hencz), Dévényi, Blaski, László (Straub), Zömbik, Stiger, Hoffer, dr. Márki (Károlyi Zs.), Juhász, Petróczi. Edző: Varga Tamás.

Devecser SE: Csepregi - Paksai (Horváth G.), Cserna, Rába, Illés N., Burucs, Király, Orbán, Tisonyai, Szako-

nyi, Szélessy. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerző: Juhász

Nehéz győzelem a szervezetten játszó és sokat támadó Devecser ellen. Miközben a vendégek támadtak, a hazaiak egy szép, formás támadás végén gólt értek el. Fordulás után is változatos, nyílt volt a küzdelem. Végül a BSE rászolgált a győzelemre.

Jók: Károlyi A., Dévényi, Blaski, Hoffer, Juhász, ill. Csepregi, Szakinyi, Szélessy.

Tudósított: Jandrasics Gábor.

 

Várpalota-Balatonfüred 1:2 (0:1)

Várpalota, 100 néző. Jv.: Lovasi I.

Várpalotai BSK: Kerekes - Borbás (Szabó E.), Új, Papp R., Szeleczki, Józan, Zsupek (Kalapács), Dudás (Sanda), Szurok, Bogdán (Borbély), Kaufmann. Edző: Pencz Norbert.

Balatonfüredi FC: Szalkai - Aranyi (Tóth P.), Krén, Hahn, Emperger, Rápó, Miskei, Tóth G. (Kós), Ódor

N., Sergő (Pranjko), Mátó (Reznyák). Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Bogdán, ill. Tóth P., Rápó.

Kiállítva: Kerekes (32.), ill. Miskei (50.).

Óriási mezőnyfölényben játszott a Várpalota, a 25. percig öt ziccert dolgozott ki az addig helyzet nélkül futballozó BFC ellen. A 32. percben kiállították Kerekest, ráadásul tizenegyeshez jutott a Füred és meg is szerezte a vezetést.

A Palota a hátrány dacára folyamatos nyomás alatt tartotta a füredi kaput. Az emberhátrány nem volt érzékelhető. A szünet után a VBSK szintén egy büntetőből egyenlített. A BFC viszont Rápó találatával ismét előnyt szerzett. Érdekes mérkőzést láthattunk, mert a füredieknek nem sok helyzetük volt, a VBSK viszont nagy lehetőséget szalasztott el, főleg, mert futószalagon dolgozta ki a jobbnál jobb ziccereket, ám sajnos nem tudta értékesíteni azokat.

Jók: egész VBSK, Szeleczki, Ujj, Papp, a mezőny legjobbjai, ill. Szalkai, Ódor, Rápó.

Tudósított: Lujber Péter.

 

Péti MTE-Dudar SE 2:1 (1:0)

Pétfürdő, 100 néző.  Jv.: Jónás B.

Péti MTE: Sípos - Dunavölgyi, Bálint, Kustán, Tordai, Lukács, Orbán (Lendvai), Kazári G., Kerekes (Kazári P.), Zám, Kun (Kiss Cs.). Edző: Pavelka Béla.

Dudar SE: Tálos G. - Vachtler, Pálfi, Kiss Cs., Eszlinger, Tálos D., Szemmelveisz I. (Kozma), Nagy K. (Papp S.), Dávid, Turner, Kiss S. (Resperger). Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Kazári G., Tálos G. (öngól), ill. Tálos D.

Kiállítva: Dávid (80., Dudar SE).

A fiatalokkal kiálló pėti csapat megėrdemelt győzelmet aratott a taktikusan ės jól játszó ellenfėllel szemben. A hazai csapatnak Sipos Martin kapus nagyszerű bravúrjai is kellettek a győzelemhez.

Jók:mindenki ,Sipos ės Kazári G., a mėrkőzės legjobbjai, ill. Pálfi, Nagy, Tálos.

 

Tihanyi FC-FAK 3:4 (2:1)

Tihany, 150 néző. Jv.: Pilinger K.

Tihanyi FC: Endresz - Erőss, Stáhl, Nemes, Burgyán (Kovács Á.), Németh K., Klauz, Gál, Kovácsfi (Somosi), Keszei (Kötél), Pass. Edző: Lukács István.

Fűzfői Atlétikai Klub: Nagy D. - Varga D., Szabó P., Vati, Polgár, Auerbach, Espár, Farkas A., Wellesz (László), Varga T., Humli. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Pass, Vati (2, öngól), ill. Farkas A. (2), Espár, László.

Kiállítva: Stáhl (92., Tihanyi FC).

Nem sikerült a múlt heti arcát mutatnia a Tihanynak, bár jól kezdett a Fűzfő csapata ellen is. A 9. percben Kovácsfi szögletébe Keszei kotort bele a rövid oldalon, ezzel megszerezték a vezetést a házigazdák. Váratlanul jött az egyenlítő gól: Endresz talán kiérhetett volna egy hosszú indításra, ám bent maradt kapujában, ahogy a labda is, a kilépő Farkas lövését követően. A félidő végén Klauz távoli szabadrúgása után a fiatal Nagy gyengéd öleléséből csúszott ki a labda Pass elé, aki okos passzával ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat. A fordulást követően Gál találatával eldőlni látszott a mérkőzés, igaz, már előtte is záporoztak a lövések a tihanyi kapura, néha csak Endreszen múlt, hogy nem egalizáltak a fűzfőiek.

Ugyanakkor a Tihanynak is akadt több meccslabdája, amelyeket nem sikerült gólra váltaniuk, ezeket pedig sorrendben, Farkas, László és a 93. percben Espár is megbüntette, a győzelem mellett óriási örömet szerezve a vendégdrukkereknek.

Úgy fest, lovak nélkül egyelőre nem megy a szekér a félszigeten.

Jók: senki, illetve Farkas, Espár.

Tudósított: Kovácsfi Barna.

 

Pápai Perutz-PV Öskü FC 5:0 (0:0)

Pápa, 500 néző. Jv.: Szikra G.

Pápai Perutz FC: Simon - Venczel, Baldauf (Nagy P.), Somogyi, Iványi, Barcsa (Horváth Á.), Bolla, Kovács Sz., Szép (Györkös), Horváth T., Szalai.

PV Öskü FC: Bálint - Szabó Zs., Takács D., Gáspár, Horváth R. (Bódis), Szabó G., Dufek, Horváth L. (Lóczi), Talián, Hulka, Barcza (Bostai). Edző: Fekete István.

Gólszerző: Venczel (5).

Kiállítva: Somogyi (81.), ill. Takács D. (72.).

A hazai csapat nehezen tudta feltörni a vendégek masszív védelmét, a második félidőben a nagyobb sebességre kapcsoló Perutz ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Jók: Venczel, Kovács, illetve Bálint, Takács.

Tudósított: Bocskay László.

 

Gyulafirátót-Ugod SE 3:2 (1:0)

Gyulafirátót, 50 néző. Jv.: Molnár I.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Czirókai, Végh, Szabó G., Ring (Kálmán), Balta G., Péteri, Vajda (Horváth T.), Veinperl, Kungli (Balta N.), Kovács K. Edző: Hagymási Zoltán.

Ugod SE: Havasi - Horváth D. (Strommer), Bakos, Vesztergom, Molnár L., Zsirai, Szommer, Egyed (Róka), Pető, Budavári, Hegyi. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Kovács K. (2), Veinperl, ill. Hegyi, Pető.

Kiállítva: Balta G. (85., Gyulafirátót SE).

Nagy küzdelemben, jó iramú mérkőzésen sikerült a hazaiaknak fordítaniuk. A gyulafirátótiak végre megszerezték első győzelmüket.

Jók: Végh, Kovács, Veinperl, ill. Hegyi, Pető.

Tudósított: Fogl Sándor.

 

Csetény-Úrkút 0:3 (0:1)

Csetény, 200 néző. Jv.: Gáspár A.

Csetény SE: Valler - Hornyacsek, Bíró, Kovács G. (Nagy E.), Vincze (Gersics), Csomai, Kottyán, Haman (Pass), Szenft, Rummel (Csik), Nagy R. Edző: Nagy László.

Úrkút SK: Kádár - Kuti, Tróbert, Garai, Márton (Molnár G.), Szalai, Takács, Pávlicz (Weibel), Marics M., Imre (Prodanovits), Keller (Sáringer). Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Márton (2), Weibel.

Az első félidőben szerencsés vezetéshez jutó vendégek a kilencven perc alatt végig kihasználták a hazai csapat hibáit. A labdabirtoklás aránya Csetény: 70 százalék, Úrkút: 30 százalék, eredmény 0:3. Jók: senki, ill. senki.

Tudósított: Kovács Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!