Sport

2015.06.25. 09:19

Megye I-es értékelő - A Devecser és a Gyulafirátót kicsit "elfogyott" a hajrára

A csalódott Devecser, a jó úton haladó Ajka Kristály, valamint a fiatal Gyulafirátót közvetlenül az élmezőny mögött zárta a 2014/2015-ös szezont a labdarúgó megye I-ben.

Horváth Gábor

Devecser (5., 53 pont)

A devecseriek csak rosszabb gólkülönbséggel maradtak le a negyedik helyről (az utolsó fordulóban kilenc gólt szerző Péti MTE végül egyetlen találattal előzte meg őket). A csapat dobogóra vágyott, s sokáig úgy tűnt, ezt teljesíteni is tudja, ám több gyengébb eredmény is becsúszott.

Cserna Róbert edző: – Fejben és létszámban is elfogytunk a végére. Az eredetileg 21 fős keretünk az utolsó 5-6 fordulóra 12-13 emberre olvadt, ami nagyban csökkentette a variációs lehetőségeket. Általában domináltunk, ennek ellenére sokszor csak döntetlent tudtunk elérni, a tapolcai, sümegi és ugodi pontvesztések különösen fájóak voltak, csak magunkat okolhatjuk értük. Egyértelműen csalódottak vagyunk, hiszen nekünk van az egyik legerősebb keretünk a mezőnyben. Sajnos hamar eldőlt, hogy a bajnoki címre nem tudunk pályázni. A játékosok hozzáállásával ugyanakkor összességében elégedett vagyok, amit kértem, azt a csapat igyekezett teljesíteni. Külön kiemelném Takács Attila védőmunkáját és a megye III-ból igazolt Szakonyi Stefán eredményes játékát.

Ajka Kristály (6., 46 pont)

Különösen tavaszra vált igazán ütőképessé az Ajka Kristály, amelyet nagyon nehéz volt legyőzni, az utolsó hat fordulóban nem is sikerült egyetlen vetélytársnak sem. Annak ellenére, hogy egy komoly hiányossággal továbbra is küzd az alakulat.

Havasfalvi Lajos elnök: – A 13 döntetlen magáért beszél, sajnos továbbra sincs igazi góllövő csatárunk. Ezen a jövőben mindenképpen szeretnénk változtatni. A csapat egyébként sokat fejlődött az elmúlt időszakban, az egészségügyi okokból visszavonuló Dalnoki László után Sipos Tamás is remek munkát végzett edzőként. A téli erősítések is jól sikerültek, különösen Kovács Kornél kapus teljesítményével voltunk elégedettek, de Bakos Arnold és Burcsik Martin is plusz stabilitás jelentett. Látszott, hogy jó úton haladunk, a folytatásban is a helyi, saját nevelésű fiatalokra szeretnénk támaszkodni. Szerencsére van is mire, utánpótlás együtteseink két ezüst és egy bronzéremmel zárták a szezont. A fiatal játékosok közül kiemelkedett Vastag Roland, aki 62 találattal szerzett gólkirályi címet az U-17-es bajnokságban.

Az Ajka Kristály (világoskék mezben) a hatodik, a Rátót a hetedik helyen zárta az idényt (Fotó: Penovác Károly)

Gyulafirátót (7., 42 pont)

A gyulafirátótiak a második fél évben gyengébben szerepeltek, mint ősszel. Hiába kezdtek biztatóan és játszottak szinte végig szoros meccseket, az őszi 26-hoz csak 16 pontot tudtak hozzátenni.

Hertelendy Jenő edző: – Ugyanolyan szezon produkáltunk, mint tavaly. Jó ősz után biztatóan kezdtük a második fél évet, majd jött egy nagy hullámvölgy, a hajrá pedig ismét jobban sikerült. Persze ez nem ért minket váratlanul, csapatunk továbbra is fiatal, rutintalan, ráadásul tavasszal tanulmányaik miatt többen rendre hiányoznak belőle. Ehhez jött még hozzá alapjátékosaink sérülése. A hetedik hely tökéletesen mutatja azt, hogy hol tartunk jelenleg. A végére kevesen maradtunk, de le a kalappal azok előtt, akik hétről hétre pályára léptek, tetszett a hozzáállás. Úgy gondolom, a lehetőségekhez mérten kihoztuk a maximumot a szezonból.

 

Új öltözőépületet kap a Kristály

A megye I-es mezőny talán legdinamikusabban fejlődő egyesülete a Kristály volt az elmúlt hónapokat tekintve. Az ajkaiak tavaly még kiesési gondokkal küszködtek, mára viszont a közvetlen élmezőny mögé zárkóztak fel. Mindezt tudatos építkezéssel tették. A felnőtt csapat és az utánpótlás előrelépése mellett a klub infrastruktúrája is bővül, a hétvégén adják át az új öltözőépületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!