Sport

2016.05.19. 19:25

Megye I.: A Veszprém már bajnokként érkezik

Megyei körkép - Három fordulóval a vége előtt a dobogósok személye és sorrendje is biztosnak tűnik a labdarúgó megye I-ben. A bennmaradás-kiesés kérdése viszont még nyitott.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, az NB III-as és a megye II-es pontvadászatoktól is függően két, három, de akár négy kieső is lehet a következő idénytől ismét 16 csapatos megye I-ben. Az ebből a szempontból legjobb pozícióért a Sümeg és a Tapolca verseng, a 15. és 16. helyezett között mindössze egy pont a különbség (26, illetve 25 egységgel állnak). A Tapolca mögött öt ponttal lemaradó Herend már csak bravúrokkal érhet fel, míg a 14. pozícióban tanyázó Dudar (32 pont) még simán veszélybe kerülhet.

A Sümeg VSE a bennmaradásért, az Úrkút a második hely bebiztosításáért hajt a megyei I-ben (Fotó: Balogh Ákos)

Várpalota (7.)-Sümeg (15.): A VBSK hétfőn komoly pofonba szaladt bele, ráadásul három játékosát is kiállították. Hazai pályán megy a csapatnak, kérdés, mennyire hiányoznak majd az eltiltottak a rendkívül eltökélt Sümeg ellen.

Péti MTE (12.)-Pápai Perutz FC (3.): Nem tudta kihasználni a második Úrkút botlását a Pápa, amely hétfőn maga is ikszelt. A különbség nyolc pont, csoda lenne behozni, a harmadik hely viszont biztos az újoncnak. Ha háromszor kikap a Pét, még akár bajban is lehet, bizonyosan motiváltak lesznek a hazaiak.

Ajka Kristály (6.)-Fűzfői AK (13.): A FAK-nak is kellene még pont, és ez akár meg is lehet az egymás után kétszer kikapó Kristály ellen. Igaz, az ajkaiak hosszú idő után játszanak ismét otthon, ami biztosan feldobja a csapatot.

Devecser (5.)-Tapolca (16.): A Devecser a Dudar elleni vereséget egy pápai bravúrral javította. Innentől a tapolcaiaknak is komoly bravúrokra lesz szükségük.

Dudar (14.)-Balatonalmádi (4.): Ha az Almádi gyengébb napot fog ki, a Dudar szorossá teheti az összecsapást. A házigazdának sokkal fontosabb a pontszerzés, azonban nyilván a Balaton-partiak is megtartanák szépen mutató negyedik helyüket.

Csetény (11.)-Ugod (10.): Jó kis derbit ígér az azonos pontszámmal álló vetélytársak párharca. Az Ugod jó formába lendült, de saját pályáján a Csetény az esélyesebb.

Úrkút (2.)-Peremarton (18.): A címvédő matematikailag is bebiztosíthatja második helyét és nagy valószínűséggel be is fogja. A biztos kieső vendégek célja a tisztességes helytállás lesz.

Öskü (8.)-Veszprém (1.): Először lép pályára biztos bajnokként a Veszprém. Az Öskü játékában továbbra is nagyok a hullámok, nagyon sima, vagy akár érdekes, szoros is lehet a párharc.

Gyulafirátót (9.)-Herend (17.): Otthon általában jól szerepel a Rátót, ami nem túl jó hír a Herendnek. A vendégeknek a győzelemre kell hajtaniuk, s ez megkönnyítheti a házigazda dolgát.

 

A Várpalota, a Pét, a Kristály és a Devecser szombaton fogadja ellenfelét, a több összecsapást vasárnap rendezik. Az ösküiek Pétfürdőn, a dudariak Zircen szerepelnek. A találkozók kezdési időpontja egységesen 17 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!