Sport

2015.11.24. 12:09

Lemondott az MVM Veszprém elnöke, Fonyó Károly!

Veszprém - Váratlan bejelentést tett a magyar bajnoki címvédő férfi kézilabda együttes, miszerint lemondott az elnök, Fonyó Károly.

B. Virág Rita

Az elnök 2015. november 23-án mondott le és ezzel egyidőben az MKB Veszprém Kézilabda Zrt-ben betöltött igazgatósági tagságától is megvált.

A klubtól kapott tájékoztatás szerint Fonyó Károly volt az egyesület eddigi legsikeresebb vezetője, nemcsak anyagi stabilitást hozott, hanem a csapat fennállása egyik legsikeresebb szakaszába lépett, amely a tavalyi szezonban a SEHA-Liga győzelemben, valamint a BL-döntőben csúcsosodott ki.

Kerestük a veszprémi klub elöljáróit, akik elmondták, Fonyó Károly lemondásával a szabályok szerint minél hamarabb össze kell hívni a taggyűlést, ahol a résztvevők döntenek az új elnök kilétéről. Úgy tudjuk, Kálomista Gábor társelnökként az eddigi feladatait látja el. Kerestük a klubvezetőt, hogy jelölteti-e magát elnöknek, de telefonon azt az üzenetet kaptuk, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyben.

A csapat egyébként az év egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll, hiszen szombaton fogadja a Bajnokok Ligájában a listavezető Paris Saint Germaint (PSG) 15 órától. Amennyiben a Veszprém legyőzi a Nikola Karabaticcsal, Mikkel Hansennel felálló francia gárdát, úgy visszaveszi az A csoportban az első helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!