Sport

2015.12.17. 16:18

Kosárlabda NB I/B: két stílus találkozik a megyei rangadón

Pápa, Veszprém - Megyei rangadót tartanak a kosárlabda NB I/B-ben, ahol a listavezető Hoya Pannon Egyetem Veszprém a Concordia Motax Pápa vendége lesz szombaton 18 órától.

B. Virág Rita

A hazaiak remek formában vannak, az utóbbi két mérkőzésüket megnyerték: előbb az MTK Törökbálintot (79:73), majd a Győrt (77:87) fektették két vállra.

- Kezdünk összeállni, de akkor lesz az igazi, ha már nem azt kell nézegetnem, ezúttal ki hiányzik - kezdte Vajda József, a Pápa mestere. - A Veszprém a csoport legerősebb állományával rendelkező együttese, ki kell mondanunk, a vendégek a találkozó esélyesei. Természetesen mi min- dent megteszünk majd a győzelem érdekében, a hazai pálya is mellettünk lesz. A sportban bármi megtörténhet, kis csapat a miénk, de az előző két bajnoki idényben mégis megelőztük a veszprémieket a tabellán - hangsúlyozta.

A listavezető Veszprémet (a képen Takács) fogadja a Pápa (Fotó: Penovác Károly)

Mérész Csaba, a Hoya trénere arra hívta fel a figyelmet, hogy a megszokott feszes, agresszív védekezéssel nem lehet gondjuk.

- Nem titok, győzni utazunk Pápára, szeretnénk sikerrel zárni az évet - tette hozzá.

A derbi pikantériáját ezúttal Puszta Dávid jelenti, aki év közben hagyta ott a veszprémieket, és Pápára igazolt.

- Van bennünk tüske, hogy évad közben itthagyott minket. A pályán jó védekezéssel vágnánk vissza neki - mondta Mérész, aki megjegyezte, két különböző stílus csap majd össze, de ahogy a magas centerekkel játszó MTK ellen, úgy a hasonló taktikára építő Pápa ellen is meg fogják oldani tanítványai a palánk alatti játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!