Sport

2016.02.11. 16:13

Kosárlabda NB I/B: győzelmi kényszerben a Pápa, a nyolcadikat fogadja a Veszprém

Pápa, Veszprém - Győzelmi kényszerben játszik a Concordia Motax KC Pápa a férfi kosárlabda NB I/B-ben, miután zsinórban ötször kikapott. A listavezető HOYA Pannon Egyetem Veszprémnek valamivel könnyebb dolga van.

B. Virág Rita

Hazai pályán folytatja a HOYA Pannon Egyetem Veszprém a férfi kosárlabda NB I/B-s bajnokságát. A jelenleg nyolcadik helyen álló győri csapatot fogadják.

Mostanában igen izgalmasan alakultak a veszprémiek mérkőzései, az utolsó pillanatokra hagyták a győztes csapat mivoltának eldöntését. Bonyhád ellen idegenben két pontos hátrányban zártak, míg az MTK-Törökbálint ellen szintén idegenben az utolsó pillanatban nyertek.

A védekezésre nem lehet panasz, híresen stabil deffenzív csapata van Mérész Csabának, de a támadásokon lenne még mit javítani. Lassan kezdik megtalálni az év eleji formájukat, és persze a pénteki mérkőzésen a győzelem a cél.

- Ezúttal is nehéz csata vár ránk, a napokban ezért csendben, szerényen dolgoztunk tovább. A győriek nyilván meglepetéssel szolgálnának, megnehezítenék a dolgunkat, csakhogy mi nem tesszük meg nekik azt a szívességet, hogy fél vállról vegyük az összecsapást. - mondta Mérész.

A fiúk rendkívül motiváltak, de számítanak a nézőkre is, akik plusz egy emberként belehajszolják őket a sikerbe. - Hiszem, hogy a játékunk nem lesz görcsös, erőlködő. Jó lenne kicsit felszabadultabban kosárlabdázni, s persze nyerni. - nyilatkozta a vezetőedző.

A Concordia Motax Pápa kellemetlen sorozatot szeretne a hétvégén megszakítani, ugyanis Vajda József tanítványai zsinórban ötször vesztesen hagyták el a pályát. Legutóbb egy elképesztő meccsen kaptak ki Sopronban, 89:75-re. Ezen a találkozón mutatkozott be először a csapat új szerzeménye, a 203 centiméter magas, 26 éves négyes-ötös poszton bevethető idegenlégiós Vukolic Rados, aki kilenc pontig jutott és tizenkét lepattanót szerzett.

- Nagyon jó szellemű, remek kezű fiatalember, aki komoly erősítést jelent számunkra - vélekedett Vajda József. - Nem sok időnk maradt beépíteni, mert hamarosan vége a bajnokság alapszakaszának, ám reméljük, hasznunkra lesz az Oroszlányból igazolt játékos és végre megindulunk fölfelé - hangsúlyozta a szakvezető.

Vasárnap a sereghajtó Alba Fehérvár együtteséhez látogat a Pápa. A házigazda eddig egyetlen győzelmet szerzett, ám Vajda-edző arra hívta fel a figyelmet, ebből nem szabad kiindulni, mert a fiatalok szinte mindenkit megszorongattak.

- El kell még mondanom, hogy Henrik István térde nem bírta tovább az NB I/B-s terhelést, és úgy döntött, alacsonyabb osztályban, barátaival fog játszani a továbbiakban. Karagity Milánnal pedig közös megegyezéssel bontott szerződést a klubunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!