Sport

2017.04.18. 15:05

Kisorsolták a női kézilabda négyes döntő párosításait

Győr - Tizedik alkalommal játszik elődöntőt a legrangosabb kupasorozatban a győri női kézilabdacsapat. A magyar bajnok magabiztosan jutott túl a francia Metz csapatán, azóta pedig kisorsolták a négyes döntő párosításait.

Horváth Gábor

Kedden sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában, amelynek négyes döntőjét idén is Budapesten, a Papp László Sportarénában ren-
dezik.

A Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnoszt Podgorica csapatával csatázik az elődöntőben, míg a másik ágon CSM Bucuresti (román)-Vardar Szkopje (macedón) párharcot rendeznek.

A győriek tizedik alkalommal jutottak elődöntőbe a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. A Metz elleni párharc, mondhatni, sima volt, persze meg kellett harcolni a továbbjutásért. A franciaországi mérkőzésen Görbicz Anitáék 32:31 arányban alulmaradtak, a hazai visszavágón viszont magabiztosan, hat góllal bizonyultak jobbnak vetélytársuknál.

A Győri Audi ETO KC (a labdával Amorim) tizedszer jutott be az elődöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában
Fotó: Ugray Adrián

Eredmény:

női BL, negyeddöntő, visszavágó: Győri Audi ETO KC-Metz (francia) 28:22 (17:12). Győr. A ha- zaiak gólszerzői: Amorim 7, Groot 6, Broch 5, Görbicz 4, Mörk 3, Tomori 2, Knedlikova 1.

Továbbjutott a Győr 59:54-es összesítéssel.

Ami a többi negyeddöntőt illeti, mindegyik csapat kettős győzelemmel jutott tovább, a Ferencváros is csak megnehezíteni tudta a címvédő bukarestiek dolgát.

Eredmények: Larvik (norvég)-Buducsnost Podgorica (montenegrói) 30:35 (15:16). Továbbjutott: a Buducsnost kettős győzelemmel, 66:47-es összesítéssel.

Vardar Szkopje (macedón)-Midtjylland (dán) 26:24 (11:12). Továbbjutott: a Vardar kettős győzelemmel, 54:50-es összesítéssel. FTC-Rail Cargo Hungaria-CSM Bucuresti (román) 26:27 (15:14). Továbbjutott: a CSM Bucuresti kettős győzelemmel, 57:51-es összesítéssel.

Érdekesség, hogy tavaly is ugyanez a négy együttes jutott be a négyes döntőbe, amelyet május 6-7-én rendeznek.

A kétszeres BL-győztes győriek célja természetesen az, hogy elhódítsák a trófeát. Az előző szezonban sikerült továbbjutni a Podgoricán, a fináléban azonban a CSM Bucuresti volt a jobb.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!