Sport

2015.09.18. 19:03

Te már választottál sportágat?

Hagyományteremtő céllal kezdődött meg pénteken a Veszprémi Nagy Sportágválasztó a Veszprém Arénában és egészen szombat délutánig tart.

Heffler Péter

Közel húsz sportág mutatkozott be az arénában az első sportágválasztón, melyre pénteken több mint négyszáz diák volt kíváncsi. Fontos, hogy a gyerekeknek legyen választási lehetőségük - mondta Gyimesi Zoltán főszervező. - Sokan talán nem is tudják, hogy Veszprém környékén mennyi sportág űzhető. Ennek a rendezvénynek a célja ezeknek a bemutatása, illetve a sporttudatos életmód előtérbe helyezése.

A Veszprémi Torna Club vidám tornászlányai a pénteki sportágválasztón dzsúdóval ismerkedés közben kicsi a rakás, nagyot kívánt játszottak, a gúla alján Marosvölgyi Tamás klubelnök
Fotó: Penovác Károly

Kosárlabda, tollaslabda, birkózás, asztalitenisz, zumba, tánc, küzdősportok (karate és aikido), de labdarúgás és kézilabda is szerepel a repertoárban. Sőt, még hazánk legsikeresebb csapatsportága, a vízilabda is bemutatkozott, köszönhetően a térségben egyedüli Balaton Vízilabda Klubnak.



– Bár itt medencével nem szolgálhatunk a gyerekeknek, mégis sokan érdeklődtek irántunk. Éppen ezért nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, mert eddig sokan nem tudták, hogy Balatonfűzfőn már egy ideje működünk – mondta Kerekes Csongor, a Balaton Vízilabda Klub elnöke, aki hozzátette, ha a Veszprém Arénában nem is volt lehetőség vízipólózni, óvodásoktól egészen ifjúsági korosztályig bárki kipróbálhatja magát a Balaton Uszodában lévő edzéseiken.A nagy sportágválasztó még szombaton is tart 9-17 óráig, és mindenki számára ingyen látogatható. A gyerekeknek elhangzó kérdés pedig csak az, hogy te már választottál?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!