Sport

2015.11.25. 06:20

Kézi-Eb: Négy füredi is meghívót kapott!

Balatonfüred – Némi meglepetésre, s a fürediek nagy büszkeségére négy játékos is meghívót kapott a kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretébe. Kik ők?

Horváth Gábor

Januárban Lengyelország ad otthont a férfi kézilabda kontinenstornának, amely döntő jelentőségű a riói olimpiai kvóták kiosztása szempontjából.

A klub tájékoztatása szerint a Balatonfüredi KSE négy játékost ad a felnőtt nemzeti csapatba: Talant Dusebajev szövetségi kapitány Zdolik Bencét, Bánhidi Bencét, Ligetvári Patrikot és Szöllősi Balázst hívta meg a felkészülést kezdő, bő keretbe.

Bánhidi Bence fiatal kora ellenére már rutinosnak számít. Fotó: Balatonfüredi KSE

A meghívottak személye nem meglepetés, ugyanakkor tény, hogy az előző válogatott összetartáson, néhány hete csak Zdolik és Bánhidi szerepelt az A keretben.

A B válogatottnál is lesz összetartás, a Balaton-partiakat ott Bóka Bendegúz, Kemény László, Gyene Norbert és Gerdán Tibor képviseli majd. A serdülő nemzeti csapat keretébe pedig Győri Kristóf és Vajda Huba kapott meghívót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!