Sport

2017.06.02. 15:50

Két játékos búcsúzik Úrkúton

Két "nagy öreg" akasztja szögre a stoplist az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban, ahol a dobogós helyek már elkeltek, a kiesők kiléte azonban még nyitott.

Horváth Gábor

A megye I 2016/2017-es szezonjának utolsó fordulójában az összes mérkőzés szombaton 17 órakor rajtol.

A már bajnok Pápa hazai pályán ünnepelhet, illetve kicsit készülhet az előtte álló osztályozóra is. A Perutz FC a bronzérmes Fűzfői AK csapatát fogadja. Marton Miklós csapatára még egy párharc vár, kedden kap ellenfelet, amellyel június 10-én és 17-én küzd meg az NB III-as szereplésért.

A biztosan ezüstérmes Balatonfüredi FC az Úrkút SK otthonában lép pályára. A negyedik helyen álló hazaiak előrébb már nem léphetnek, viszont hátrébb még csúszhatnak (a Tihanyi FC két ponttal áll mögöttük). Nyilván utóbbit nem szeretnék, főképp, hogy az alkalom ünnepi lesz, a találkozó előtt elbúcsúztatják a keret két nagy öregjét , Márton Gábort és Zsigmond Gyulát. Érdekesség, hogy mindketten pont annyi idősek (40 évesek, ami megyei fociban nem kor), mint a szintén a napokban visszavonuló római ikon, Francesco Totti.

Korábban eldőlt, hogy a Péti MTE utolsóként végez a mezőnyben. Az viszont még nyitott, hogy az utolsó előtti (jó eséllyel kiesést jelentő) pozícióban mely csapat zár. A 19 egységgel rendelkező Ugod SE a 10. helyen álló Magyarpolányt fogadja, a 20 pontos PV 2000 Öskü FC az FC Zirc-Dudart (12.) látja vendégül.

A párosítások: Ugod SE-Magyarpolány, Csetény SE-Gyulafirátót SE, Tihanyi FC-Péti MTE, Devecser SE-Várpalotai BSK, Úrkút SK-Balatonfüredi FC, Perutz FC-Fűzfői AK, PV 2000 Öskü Fc-Zirc-Dudar, Balatonalmádi SE-Ajka Kristály. A Balatonalmádi-Ajka Kristály találkozót élőben lehet követni az interneten. Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube-csatornája közvetíti a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!