Sport

2017.03.08. 18:05

Jöhet a tizenhetedik? A Hoya itthon, a Motax idegenben folytatja

Az alapszakasz hajrájára fordultak rá a férfi kosárlabda NB I/B alakulatai. Négy forduló maradt, s pénteken a listavezető Hoya Pannon Egyetem Veszprém a Baját fogadja, míg a hatodik Motax KC Pápa a dobogóért küzdő MTK Törökbálinthoz látogat.

B. Virág Rita

A tabella első helyén álló veszprémiek legutóbb a sereghajtó otthonában értek el biztos sikert (92:109). Akkor Mérész Csaba edző nem volt igazán elégedett tanítványai dobóformájával, főként a távoli dobások és a büntetők esetében maradt benne hiány-érzet.

- A Baja elleni pénteki találkozó (kezdés: 17 óra) egy teljesen más ütközet lesz, és nyilván sokkal jobban kell koncentrálnunk, mint tettük azt Fehérváron. Szerintem azonban nem lesz gond az összpontosítással, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy a Baja sokkal erősebb társulat, mint azt a tabellán elfoglalt helyezése mutatja - hangsúlyozta Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője. - Úgy tudom, teljes csapattal érkeznek a Duna-partiak hozzánk, vagyis a sérülésé-ből felépülő Mándittyal és Ágfalvival megerősödve.

A bakonyiak egyedül Kámán Tamás játékára nem számíthatnak, aki két hete szenvedett izomhúzódást.

Meg kell még jegyeznünk, hogy amennyiben nyer a Veszprém, úgy sorozatban 17. győzelmét könyvelheti el.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém (a labdával Körtélyesi) kemény csatára számít a Baja ellen
Fotó: Penovác Károly

A hatodik helyen álló Motax KC Pápa a múlt héten a Veszprémet üldöző Oroszlánnyal vívott remek csatát, amelyet a vendégek 79:61-re nyertek meg.

- Becsületes mérkőzést játszottunk, de sajnos nem találtunk be megfelelő hatékonysággal. Az új igazolás, Keller beépítése folyamataban van, de úgy vélem, jó pár meccsre szüksége lesz még, hogy belerázódjon a játékunkba. Ettől függetlenül úgy vélem, szimpatikus, hajtós játékossal erősödtünk - húzta alá Vajda József, a Motax KC vezetőedzője.

A pápaiak pénteken, szintén 17 órai kezdéssel, az MTK Törökbálint vendégei lesznek. A házigazda most a harmadik pozíciót foglalja el a táblázaton, de a negyedik Győrt csak jobb gólaránnyal előzi meg.

- Az alapszakasz utolsó négy mérkőzésén nehéz csaták várnak ránk. Most Törökbálinton sem mi vagyunk az esélyesek, de aki ismer, az jól tudja, nem feltartott kézzel utazunk a fővárosiakhoz. Minél jobban szeretnénk zárni az MTK, a Veszprém, a Győr, majd a Sopron elleni találkozókat, hiszen nem mindegy, hogy a playoffban milyen ellenfelet kapunk. Sajnos még mindig többen nem gyógyultak fel az influenzából, így két-három hiányzóval biztosan számolnom kell az MTK elleni, pénteki összecsapáson is - tudtuk meg Vajda Józseftől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!