Sport

2015.04.28. 10:51

Ifjú karatékák sikerei

Veszprém - Egy arany- és egy ezüstérmet szerzett a Veszprémi Shotokan Karate Club két versenyzője a XII. Ippon Shobu Diákolimpián.

Polgár Tibor

 

Bartos Bonita Kíra aranyérmet, míg Urbán Tamás ezüstöt szerzett a XII. Ippon Shobu Diákolimpián Fotó: Fuit Vilmos

A versenyre 51 egyesületből 357 fő érkezett, és összesen 614 nevezést adtak le. Az erős mezőnyben a Veszprémi Shotokan Karate Club két versenyzővel képviselte egyesületét és iskoláját. Bartos Bonita Kíra, a pécselyi Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola tanulója 19 fős mezőnyben indult a 11 évesek között, ahol a selejtező során sikerült mindhárom ellenfelét legyőznie, így a formagyakorlat kategóriájában bejutott a négyes döntőjébe. Itt szintén a legjobbnak bizonyult és a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Urbán Tamás, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola diákja a 14 évesek mezőnyében állt tatamira, ahol ugyancsak 19 versenyző mérettette meg magát. Három győztes küzdelem után bekerült a döntőbe. A dupla hosszabbítást hozó finálé végén ellenfele lett a győztes, így Urbán Tamás a második helyen zárt.

– Nagyon elégedett vagyok, hiszen egy rendkívül nehéz versenyen vagyunk túl, ahol sikerült remekül helytállnunk. A felkészülés folytatódik, a következő három hétben még két nehéz verseny vár a versenyzőimre. Természetesen mindent megteszünk, hogy még élesebb formát mutassunk és hasonlóan jó eredményeket érjünk el – fogalmazott Fuit Vilmos, a Veszprémi Shotokan Karate Club edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!