Sport

2017.04.17. 19:15

Két győzelemmel jutott be a legjobb négy közé a Hoya

Hódmezővásárhely - Ahogy ígérték, rövidre zárták a párharcot, és már az elődöntőre készülhetnek a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a kosárlabda NB I/B rájátszásában.

B. Virág Rita

Kosársuli SE-Hoya PE
69:79(19:18, 15:15, 23:25, 12:21)

Hódmezővásárhely, 200 néző. V.: Fodor, Hervay, Menyhárt. Vásárhelyi Kosársuli SE: Szabó 23/3, Béres 5/3, V. Pavlovic 11, Vas 5/3, Varga 10/3. Csere: Rostás I. 8, Kelemen 7/3. Edző: Utasi Gábor. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Simon 10, Kálló 2, Kámán 10/6, N. Pavlovic 7, Körtélyesi 22/3. Csere: Jilling 15/6, Hegedűs 11/3, Helmeczi 2, Szűcs. Edző: Mérész Csaba.

Az elődöntőbe jutásért vívott párharc második ütközetén a vásárhelyiek 9:4-re megléptek, s bár egyenlített a Veszprém (9:9), de a nem túl acélos védekezés miatt a negyed végére 19:12-re meglógtak a hazaiak. Jilling hármasával ért véget a játékrész, így csak egy pont volt a hátrány. A folytatásban kiegyenlítődött a játék képe, a Veszprém dobóformája hagyott némi kívánnivalót maga után, ám szerencsére a hazaiak teljesítménye is visszaesett, s a fél-idő végére 34:33 állt az eredményjelzőn.

A veszprémi kosarasok (a labdával Jilling) fantasztikus hajrával fordítottak a hódmezővásárhelyi alakulat otthonában Fotó: Penovác Károly

A nagyszünetet követően felváltva vezettek a csapatok, a nagy adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban (57:59). A záró játékrész aztán nem várt izgalmakat hozott. Rákapcsolt a hazai együttes és 68:60-ra fordított, amikor már csak öt perc volt hátra. Mérész edző időt kért, majd óriási hajrába kezdett a Hoya. Fantasztikus védőjátékkal és precíz támadásokkal sikerült ledolgozni a hátrányt, sőt fordítani is az állva maradt a hazaiak ellen.

Mérész Csaba: - A hosszú utazás számlájára írom, hogy az elején fásultan kezdtünk, nehezen lendültünk játékba. A hajrában védekezést váltottunk, visszaálltunk csapdázni, ami, ha nem is aranyat, de elődöntőt ért. A lényeg, hogy nyertünk és továbbléptünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!