Sport

2015.05.21. 11:27

Hosszú évek óta nem volt ilyen izgalmas a megye I-es pontvadászat - Címvédés, vagy trónfosztás?

Látom az arcokat, érzem a feszültséget – mondta a címvédő mestere. A trónkövetelő szakvezetője kijelentette: most jön az, amikor előtérbe kerülnek az érzelmek. A szezon legfontosabb meccse előtt.

Horváth Gábor

Az előttünk álló hosszú hétvégén akár el is dőlhet a bajnoki cím sorsa a labdarúgó megye I-ben, amely évek óta nem volt ilyen izgalmas.

A szezonból három forduló van hátra, most dupláznak, pontosabban szombaton és hétfőn is pályára lépnek a csapatok.

A 2014/2015-ös idény „aranykérdése”: az előző öt kiírást megnyerő Úrkút, vagy a trónkövetelő Fűzfői AK?

A korosabb, rutinosabb, vagy a fiatal, lendületes csapat? A hazai pálya előnyét élvező társaság, vagy a lélektanilag talán valamivel jobb állapotban lévő alakulat?

Most kiderül. Az első és a második helyezett szombaton épp egymás ellen lép pályára, a tét a bajnoki cím, a különbség egyetlen pont. (Matematikailag még a harmadik helyezett ösküi együttes is befuthat, de erre nagyon kicsi az esély.)

Úrkút (1.)–FAK (2.)

A címvédő, listavezető Úrkút tavasszal egyetlen vereséget sem szenvedett és öt mérkőzést nyert meg zsinórban, egészen a múlt hétig. Az előző fordulóban ugyanis kikapott Devecserben, s emiatt üldözője, a Fűzfői AK lőtávolon belülre került.

A FAK tavaszi formája szintúgy fantasztikus, két döntetlentől eltekintve az összes idei meccsét megnyerte, az előző hármat kapott gól nélkül tudta le.

A Fűzfő (zöld mezben balra Polgár István, hátul Nyári Dániel) megszakítaná az Úrkút sorozatát (Fotó: Zwicker Tamás)

Vágfalvi Norbert, a hazaiak szakvezetője – Nem a legjobb előjelekkel készülünk, Márton Gábor eltiltását tölti és rengeteg a sérültünk. Minden elismerésem a csapaté, hiszen évről-évre fantasztikusan teljesít egy olyan közegben, ahol mindenki rá „vadászik” és nagyon sokan irigykednek is. Persze nem csoda, hogy azt a társaságot akarják megverni, amely sorozatban öt bajnoki címet szerzett, de a terhet, az elvárást sokan már nagyon nehezen viselik. Látom az arcokat, érzem a feszültséget. Egytől egyig kiváló sportemberekről van szó, akik összeszorítják majd a fogukat és küzdenek. Amit az elmúlt években letettünk az asztalra, az példátlan és megkockáztatom, megismételhetetlen. Legalábbis jó ideig biztosan az. Inkább irigykedjenek ránk, mint sajnáljanak minket. Persze mindezzel együtt nem mondunk le az újabb bajnoki címről. Szerintem aki most nyer, nyakában érezheti az aranyat.

Horváth Ferenc, a FAK szakvezetője: – Tizenegy mérkőzést vívtunk meg veretlenül, úgy érzem, nincs félnivalónk. Itt már nem a taktika lesz a középpontban, hanem az érzelmek. Amatőr futballról van szó, hatalmas lehetőség előtt állunk és ha elhisszük, hogy sikerülhet, akkor sikerülni is fog. Szerintem győzhetünk, a Fűzfői AK 1988-ban nyert utoljára megye I-es bajnokságot, mindent megteszünk azért, hogy ilyen hosszú idő után ismét miénk legyen a cím. Kicsit sem félek a meccstől, maximálisan bízom a fiúkban. Közönségszórakoztató, nagy derbit várok.

További párosítások:

Balatonalmádi (7.)-Devecser (4.): Az Almádi előző négy meccsét megnyerte, míg a sokszor létszámgondokkal küszködő Devecser elég hullámzóan teljesít, egyszer alulmarad a sereghajtóval szemben, aztán legyőzi az éllovast, a kupában pedig ikszel egy megye II-es csapattal.

Csetény (8.)–Tapolca (12.): Két gyenge formában lévő csapat találkozik. A Csetény háromszor kapott ki egymás után, legutóbb a sereghajtótól. A Tapolca előző két meccsén nem szerzett pontot, tíz gólt kapott és egyszer sem talált be.

Peremarton (14.)–Várpalota (11.): A Peremarton hazai pályán megszorongathatja a hullámzó játékot nyújtó várpalotaiakat.

Ajka Kristály (6.)–Herend (15.): Három ellenfelét nullázta egymás után az Ajka Kristály, amely a Herend ellen is esélyes. Igaz, a vendégek múlt héten egy esélyesebbet győztek le.

Sümeg (16.)–Péti MTE (5.): A pétfürdőiek remek formába lendültek az utóbbi hetekben, az előző négy fordulóban minden alkalommal győztesen hagyták el a pályát. A Sümeg ezt nem mondhatja el magáról, ugyanakkor legutóbbi hazai meccsén két vállra fektette a dobogóra hajtó Devecsert.

Alsóörs (10.)–Öskü (3.): Előző három meccsén csak egy pontot szerzett az Alsóörs, ráadásul a két siker után álló Öskünek sokkal fontosabb a meccs.

Ugod (13.)–Gyulafirátót (9.): Az Ugod ugyan sorozatban háromszor is alulmaradt, egy árnyalatnyival még mindig jobb formában van, mint a Gyulafirátót.

A mérkőzések szombaton 17 órakor kezdődnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!