Sport

2015.10.05. 17:42

Három csetényi a forduló válogatottjában

A szomszédvári derbit nyerő Csetényből hárman is bekerültek a Napló megye I-es fociválogatottjába. A rátóti és a várpalotai játékos a múlt hét után ebben a fordulóban is a legjobbak között volt.

Horváth Gábor

Király Lajos fontos gólt szerzett, találatával egyenlített Herenden a Devecser, amely végül 2:1-re nyert.

Az egyelőre remek szezont futó Balatonalmádi ezúttal Pétfürdőn gyűjtötte be a három pontot (2:1), a második vendéggólt Nagy Gergő jegyezte.

A Gyulafirátót simán fektette két vállra a Peremartont, Horváth Benjamin (érdekesség, hogy a fiatal támadó múlt héten is bekerült csapatunkba) háromszor is betalált a 4:2-re végződött összecsapáson. A hazaiak hátvédsorában Végh Attila nyújtott kiemelkedőt.

Meglepetésre az addig százszázalékos listavezető Veszprém hazai pályán botlott, a Várpalota 2:2-es döntetlent küzdött ki a megyeszékhelyen. A vendégek első találatát a veszprémi nevelésű Weibel Dávid(ő is tagja volt múlt héten a Napló-válogatottnak) szerezte.

A szomszédvári derbin nyerő csetényiektől három játékost válogattunk be, a veterán Gersics József kezdte a gólgyártást, Kottyán Bálint a mezőny legjobbja volt, Rummel Szabolcs két gyönyörű találatot szerzett a Dudar ellen (3:1). Az Ajka Kristály kezéből a 90. percben, érdekes körülmények között csúszott ki a győzelem a Tapolca ellen (1:1), a hazaiaktól Bakos Arnold teljesítményét emeltük ki.

A címvédő úrkútiak a Veszprémtől elszenvedett múlt heti vereséget követően értékes győzelmet arattak. Az együttes hazai pályán 2:1 arányban felülmúlta a Pápai Perutz FC-t, a sikerből nagy szerepet vállalt a jól védő Kádár Balázs, valamint Temesi Bence, aki a 81. percben szerzett győztes gólt.

A megye I-es góllövőlista jelenlegi állása, az élmezőny: 1. Korpos Tibor (Úrkút) 11 gól, 2. Horváth Benjamin (Gyulafirátót) 8, 3. Bogdán István (Péti MTE) és Burcsik Martin (Veszprém) 7–7, 5. Weibel Dávid (Várpalota) és Kun Szabó Attila (Ugod) 6–6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!