Sport

2016.08.23. 14:45

Harmadszor is Szuper Liga-döntő

Veszprém - Szeptember első hétvégéjén rendezik meg az atlétikai Szuper Liga-döntőt, ahová számonként a legjobb nyolc magyar versenyző kvalifikálhatta magát.

B. Virág Rita

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) három évvel ezelőtt alakította át a versenyzési rendszert. Meghirdették a Szuper Liga pontversenyt, amely azt jelenti, több viadalt is bevontak a sorozatba és az itt elért eredmények alapján a legjobb kvalifikálják magukat a fináléba.

Érdemes kiharcolni a döntőbe jutást, hiszen a számok résztvevői pénzdíjban részesülnek, attól függően hányadik helyet szerzik meg itt.

Kiss Gergő két számban is rajthoz állhat a Szuper Liga-döntőben
Fotó: Penovác Károly

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) legjobb sportolói természetesen nem hiányoznak majd a szeptember 3-4-ei eseményről, amelyet a fővárosi Lantos Mihály Sportközpontban bonyolítanak majd le.

A férfiaknál Kiss Gergő két számban, 800-on és 1500 is is rajthoz állhat, Szögi István 5000 méteren, Gönczöl Máté 110 gáton, Bartha László 400 gáton, Nick Márton 3000 méter akadályon próbálhat szerencsét.

Súlylökésben Páli Viktor, kalapácsvetésben Pásztor Bence képviselheti a veszprémi színeket. Itt indíthat versenyzőt a Pápai AC is, Nagy Gergely is kivívta a szereplés jogát.

A nőknél Renkó Evelin 200 méteren, Kéri Bianka pedig 400-on és 800-on mutathatja meg tudását. Ladányi Fruzsina is két számban, 1500 méteren és 5000 méteren próbálkozhat, Somogyi Anett pedig 5000 méteren. Női kalapácsvetésben három VEDAC-os indulhat: Fertig Fruzsina, Orbán Éva és Molnár Boglárka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!