Sport

2016.04.21. 07:42

Győzelembe menekülnének

Pápa – Vezéráldozatot követelt a legutóbbi győzelem a Concordia Motax KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda együttesétől, nem számíthat légiósára, Vukolicra a pénteki, Budafok elleni mérkőzésen.

B. Virág Rita

A 17-24. helyért zajló rájátszásban eddig remekül szerepelt a Concordia Motax KC Pápa, hiszen mindkét fellépésén győztesen hagyta el a pályát. Vajda József tanítványai idegenben verték a listavezető Egert (58:79), majd hazai pályán nagyon simán léptek túl a Kecskemét alakulatán is (83:70). Ez a siker azonban igazi vezéráldozatot követelt, hiszen vállsérülést szenvedett Rados Vukolic, akire a pénteki fordulóban sem számíthat a pápai csapat. A szerb légiós pénteken megy MR vizsgálatra, s akkor derül ki, mennyire súlyos a sérülése, ám egyelőre nem tudja használni a karját.

- Kacskó, Vukolic, Ács, Vajda – ők négyen biztosan szerepelhetnek a Budafok elleni derbin, mind maródiak ugyanis – tudtuk meg Vajda József szakvezetőtől. - Az idei évben nagyon sok sérüléssel kellett szembenéznünk, nem is tudom, mi jöhet még. Ettől függetlenül azt gondolom, nincs más lehetőségünk, mint a győzelem.

A Budafok hét meccsét vívta meg eddig sikerrel, a rájátszásban előbb hazai pályán nyert a Sopron (62:54) ellen, majd kikapott a PVSK otthonában (70:59).

- Pénteki riválisunk hazai pályán roppant veszélyes, valamennyi győzelmét otthon szerezte. Ettől függetlenül nem ijedünk meg, előretekintünk és győzni utazunk Budafokra – szögezte le Vajda József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!