Sport

2015.10.18. 17:52

Góllal indult a félidő - Az FC Ajka fellépett a kilencedik helyre

Ajka – Két kiállítással megfűszerezett mérkőzésen sok helyzetet elpuskázott az FC Ajka, ám így is begyűjtötte a három pontot a Budaörs ellen a labdarúgó NB II-ben.

B. Virág Rita

FC Ajka–Budaörs 1:0 (0:0)

Ajka, 350 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán.

FC Ajka: Gőcze – Zsirai (Nagy 46.), Kovács G., Pákai, Zámbó – Horváth A., Császár – Stieber (Besztercei 49.), Lattenstein (Pavlitzky 78.), Major – Sowunmi. Edző: Jákli Péter.

Budaörsi SC: Szentpéteri – Horváth L., Tányéros, Hegedűs, Ódé – Csobánki, Lajer (Varga 70.) – Sajbán, Bogáti, Papp – Szabó (Marques-Airosa 46., Menyhárt 51.). Edző: Miskei Attila.

Gólszerző: Nagy Bálint az 50. percben.

Sárga lapok: Pákai a 15., Lattenstein a 71., ill. Csobánki a 18., Tányéros az 58. percben.

Kiállítva: Bogáti a 94., Sajbán a 89. percben.

Pákai Gergő 250. alkalommal lépett pályára az FC Ajka színeiben, ebből az alkalomból a mérkőzés előtt köszöntötték.

Távoli vendég szabadrúgással kezdődött a mérkőzés, amely a kapu mellé jutott. Az ezt követő tíz percben az Ajka eldönthette volna a mérkőzés sorsát: a 4. percben Stiber, Major összjáték után utóbbi 12 méterről leadott lövését Szentpéteri bravúrral hárította. A 6. percben ismét egy kimaradt ajkai helyzet: hazai szabadrúgás után Szentpéteri tornázta ki Császár közeli fejesét, majd a beívelt szöglet után a gólvonalról vágták ki a labdát a budaörsi védők. A 15. percben Zámbó szabadrúgását védte Szentpéteri. A 19. percben gyors vendégkontrát láthattunk: a felfutó Horváth L. lövését Gőcze védte. A 29. percben Zámbó futott el a baloldalon, remek beadását Császár tiszta helyzetben, tíz méterről a bal kapufa mellé fejelte.

A félidő hátralévő részében inkább a vendégek próbálkoztak: Papp beadását tisztázták nehezen az ajkaiak, majd a Lajer hatalmas partdobása utáni fejest fogta Gőcze kapus.

Góllal kezdte a második játékrészt az FC Ajka: az 50. percben Major, Nagy összjáték után utóbbi egy csellel betört a tizenhatoson belülre és tíz méterről, ballal, nagy erővel bombázott a léc alá, 1:0.

Ezt követően a vendégeknél volt többet a labda, főleg Bogáti okozott gondot az ajkaiaknak.

A 69. percben Lattenstein 25 méteres szabdrúgása adott munkát Szentpéterinek. A 80. percben ismét Bogáti foglalkoztatta Gőczét.

A 89. percben Sajbán műesésért megkapta második sárgalapját, ezután a pirosat is. A 94. percben pedig Bogáti a felezőnél buktatta ellenfelét, ő is második sárgalapját kapta, ami pirosat ért.

Jó színvonalú, jó iramú mérkőzést játszott mindig a Budaörs és az FC Ajka. Összességében a több helyzetet kidolgozó ajkaiak megérdemelten tartották otthon az értékes három pontot. Az őszi sorozat folytatódott: vagyis amikor az FC Ajka gólt szerez, akkor meg is nyeri a találkozót.

Nagy remekült szállt be a játékba

Jákli Péter: – Az első félidő első negyedórájában eldönthettük volna a mérkőzést. Volt három nagy helyzetünk, amit a szoksásos módon kihagytunk. A szünetben két kényszerű cserét kellett végrehajtani, ez egy kicsit felforgatta a játékunkat. Nagy azonban remekül szállt be a játékba és góljával eldöntötte a három pont sorsát. Úgy vélem, megérdemeltük a győzelmet.

Miskei Attila: – A mai mérkőzésnek nincs sportszakmai értéke, gratulálok az Ajkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!