Sport

2015.11.21. 18:49

FC Ajka-Balmazújváros: a gólvonalról tisztáztak a hosszabbításban!

Ajka - Mindkét kapunál összehozott egy-egy gólt az ajkai védelem a Balmazújváros elleni kiemelten fontos futballderbin. Sűrűsödnek a problémák az NB II-es csapatnál.

Horváth Gábor

FC Ajka-Balmaz 1:1 (0:0)
Ajka, 200 néző. V.: Molnár. FC Ajka: Jánosa – Zsirai, Császár, Pákai, Pesti – Horváth, Gunther (Major, 64.) – Pál (Olasz, 77.), Lattenstein (Sándor, 38.), Pavlitzky – Sowunmi. Edző: Jákli Péter. Balmazújváros: Gazsi – Viscsák (Nagy, 57.), Bokros, Kónya, Németh – Bakos, Hadházi, Sigér, Vajda – Pintér, Fekete (Belényesi, 67.). Edző: Feczkó Tamás.

Az FC Ajka (zöld mezben elöl Zsirai Martin) ezúttal sem tudta begyűjteni a három pontot  (Fotó: Penovác Károly)

Az FC Ajka utóbbi időben mutatott gyengébb teljesítménye a nézőtéren is meglátszott, pedig igen fontos összecsapásra készült a Veszprém megyei együttes a labdarúgó NB II utolsó előtti őszi fordulójában.A 3. percben remek hazai támadás futott a jobb oldalon, Sowunmi-Pál összjáték után utóbbi beadását a gólvonal elöl vágták ki a védők. A 7. percben Zsirai tört előre, de húsz méterről a léc fölé lőtt. A másik oldalon a 14. percben Fekete egy csel után 17 méterről tüzelt a jobb kapufa mellé. Az átadásoknál elég sokat hibáztak a csapatok. A 20. percben Pavlitzky passza után Horváth próbálkozott 17 méterről, Gazsi hárított. Vajda baloldali beadását a levegőben úszva ütötte ki Jánosa.

A 22. percben Sigér próbálkozott 18-ról, lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 24. percben Pavlitzky átadását Lattenstein rosszul vette át a 16-oson belül, így odalett a helyzet. Három perccel később Lattenstein fejjel próbálkozott, ez azonban nem okozott gondot a vendégek kapusának. A 35. percben egy jobbról érkező beadás után Zsirai hibáját kihasználva Vajda fejelhetett hat méterről, de próbálkozása a jobb kapufa mellett ment el.

Gyorsan szerzett vezetést a második félidőben a Balmazújváros. Az 50. percben az oldalvonal közeléből Vajda lőtt a kapu elé szabadrúgást, és a mezőny legalacsonyabb embere, Pintér hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 0:1.

Három perccel később egy kipattanót Zsirai 18 méterről tűzte kapura, lövése azonban célt tévesztett. Az 55. percben Jánosának kellett kivetődve tisztáznia.

A 70. percben sikerült az egyenlítés. Pesti a térfél közepéről lőtt szabadrúgást a 16-oson belülre, Pákai okosan gurított vissza a kapu elé, Császár közelről a kapuba továbbított, 1:1.

A 75. percben megszerezhette volna a vezetést az FC Ajka, Pál szerzett labdát, bevezette a 16-oson belülre, remekül tálalt Major elé, ő azonban a léc fölé lőtt.

A 78. percben Jánosának volt minden tudására szüksége ahhoz, hogy megőrizze kapuját a góltól. A másik oldalon, a 79. percben Sándor tüzelt 25 méterről, Gazsi azonban remek vetődéssel hárított a bal alsó elöl.Már a hosszabbításban jártunk, amikor Jánosának kellett hárítani egy közeli lövést, a másik kapu előtt Sowunmi lőtt távolról, Gazsi a léc alól tornászta ki a labdát. A hazai szöglet után Sowunmi 18 méterről célozta meg a bal sarkot, egy védőben azonban elakadt a nagy erejű lövés a gólvonalon.

A 13. és 14. helyen álló két csapat alsóházi rangadóján az FC Ajka kezdett jobban, de a kapu előtti utolsó átadásoknál rendre pontatlanok voltak a hazaiak. A második félidőben a vendégvezetést követően megélénkült a játék, az egyenlítés még sikerült, de ennél több ezen a napon nem volt az ajkai játékosokban.

Az utolsó fordulóban, a ZTE elleni hazai meccsen nem lesz könnyű összeállítani az FC Ajka kezdőcsapatát, hiszen többen is sérültek, Pákai, Major és Gunther pedig sárga lapos eltiltását tölti majd.

Jákli Péter: - A második félidőben felpörögtek az események, sajnos egy figyelmetlenség miatt elkerülhető gólt kaptunk. Igaz, a mi gólunk is egy pontrúgás után született. Igazságos a döntetlen.

Feczkó Tamás: - Ebben a meccsben minden benne volt. Egyik csapat sem lehet elégedett az eredménnyel, de reális a döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!