Sport

2016.01.23. 19:05

Éppen, de nyert a címvédő

A hazaiaknak jött ki jobban a lépés, 66-64-et mutatott az eredményjelző a mérkőzés végére.

Piltman-Horváth Barbara

Bonyhád-Veszprém 66-64 (12-16, 13-18, 19-16, 22-14)

Bonyhád, 300 néző. Vezette: Radnóti, Gelencsér, Vadász.

Bonyhád: Jilling 25/15, Adebayo, Kovács 8, Hegedűs 5/3, Tömösváry 11. Csere: Baki 3, Juhász 3/3, Pavlik 8/3, Gébert 3/3. Vezetőedző: Rutkai Péter.

Veszprém: Vertetics 3, Novák 12, Kámán 26/18, Körtélyesi 9/3, Takács 10/3. Csere: Simon 4, Sipos. Vezetőedző: Mérész Csaba.

A végére mindössze egy kosár választotta el a címvédő Bonyhádot és a listavezető HOYA Pannon Egyetem Veszprémet, 66-64-re kaptak ki mieink.

Az első negyedben bár a hazaiak szereztek vezetést, a motivált veszprémiek könnyen fordítottak és álltak bele az ütközetbe. Kámán Tamás vezérletével 12-16-ra hozták az első negyedet a veszprémiek.

A folytatásban sokat hibáztak a felek, majd a kiválóan védekező Körtélyesi nem csak a lepattanókat szedte, de hárompontossal is sikeresen próbálkozott. Az eddig vezető Vertetics ezúttal nem tudott remekelni, nem jöttek a mezőnytalálatai, ellenben a védekezés kifogástalanul működött és Simon beállásának köszönhetően 23-34-gyel vonultak hosszabb pihenőre a csapatok.


A Veszprém (Vertetics Ádám) egy nyert csatát bukott végül el
Fotó: Penovác Károly

A Bonyhád a fordulás után aztán jóval motiváltabban és erősebben lépett pályára. A HOYA azonban nem hódolt be a címvédőnek, és kihasználták a hazaiak védekezési hibáit. Tömösváry és Hegedűs révén azonban sikerült közelebb kerülniük a tabella vezetőjéhez, a záró negyedre mindössze 6 pont maradt az előnye a veszprémieknek.

A végére aztán mintha elfáradtak volna a vendégek, ebből merített erőt a Bonyhád csapata és szurkolói is, sőt a hazaiak hét perccel a mérkőzés vége előtt megfordították a mérkőzést (54-52). Zavarodott csapatát látva Mérész Csaba időt kért, ami jót is tett a fiúknak, a továbbiakban hol az egyik, hol a másik fél vezetett. Simon és Körtélyesi kipontozódásával ugyan nehéz helyzetbe kerültek mieink, de a többiek állták a sarat. Végül a hazaiaknak jött ki jobban a lépés, 66-64-et mutatott az eredményjelző a mérkőzés végére.

Mérész Csaba: Csalódottak vagyunk, mert egy már megnyert csatát engedtünk ki a kezünkből. Ki kell elemeznünk, hogy a második félidőben miért esett szét a játékunk, miért nem volt lendületünk és miért lettünk passzívak?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!