Sport

2017.07.13. 18:40

EL: magabiztos siker idegenben

TALLINN/VESZPRÉM - Megnyugtató előnyt szerzett a Videoton csütörtökön a labdarúgó Európa Ligában idegenben.

Horváth Gábor

Az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában Észtországban lépett pályára a Videoton FC

Eredmény: Nomme Kalju-Videoton 0:3 (0:1). Tallinn. Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai, Suljic (Maric, 82.) - Lazovic (Barczi, 78.), Scepovic (Géresi, 75.). Edző: Marko Nikolic.

Már a nyolcadik percben megszerezte vezetést a Videoton. Lazovic adott be jobbról egy szögletet, a védők tisztáztak, de röviden, a labda Pátkai elé került, aki szépen lőtt a bal alsóba, 0:1.

A 25. percben Juhász találta el fejjel a kapufát.

A hazaiak nem jelentettek igazi veszélyt a kapura.

Fordulás után nem sokkal újra betalált a székesfehérvári együttes. A 46. percben Negót vágták fel a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Scepovic értékesítette, 0:2.

A folytatásban aktívabbá váltak az észtek, de nem tudtak szépíteni. Sőt a 74. percben tovább nőtt a magyar ezüstérmes előnye. Ezúttal Scepovic ellen követtek el szabálytalanságot a hazaiak a 16-oson belül. A büntetőt a sértett vágta a kapuba, 0:3. A hátralévő időben a vendégek könnyedén tartották meg előnyüket. A székesfehérváriak kedvező helyzetből várják a jövő heti hazai visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!