Sport

2016.04.08. 14:30

Egerben kezd a pápai csapat

Pápa - Nyolc meccs maradt a férfi kosárlabda NB I/B 17-24. helyért zajló rájátszásában, ahol a Concordia Motax KC Pápa legfőbb célja a bennmaradás kiharcolása.

B. Virág Rita

Roppant kényelmetlen helyzetből várhatja a Pápa a rájátszás rajtját, ugyanis a héten három büntetőponttal sújtották a csapatot. Szanati sportorvosija lejárt, és így jogosulatlanul szerepelt az utóbbi meccseken, ezért kapta a meglehetősen szigorú büntetést a csapat.

- A három pont levonása után sem adjuk fel. Úgy gondolom, idén megjártuk a poklok poklát, de bebizonyítjuk, hogy ebbe az osztályba valók vagyunk, és nem fogunk kiesni - szögezte le Vajda József, a pápaiak mestere.

A társaság vasárnap 18 órakor az EKF-Eger-KOK SE ellen kezdi a rájátszást. A kiírás szerint minden csapat viszi magával az eddigi eredményeket, s mindkét csoport utolsó négy helyezettje a másik ágról érkezőkkel méri össze erejét oda-vissza.

A Heves megyei együttes a keleti csoport 9. helyén végzett, nyolc győzelemmel és tizennégy vereséggel. Összességében a nyolc csapat közül az Eger rendelkezik a legjobb mutatókkal, így érthetően mindenkinél nyugodtabban várhatja a folytatást.

Nem úgy a Concordia, amely a héten elvesztette egyik fontos játékosát, Ács Pétert. A rutinos center porcleválással küzd, ezért biztos, hogy nem tud pályára lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!