Sport

2017.01.13. 16:45

Dupla rangadó otthon

Veszprém - Két vereséggel indította az évet, de máris itt a javítási lehetőség. Az 1. Futsal Club Veszprém történetének egyik legérdekesebb hete következik.

Horváth Gábor

A veszprémi futsalosok váratlan vereséget szenvedtek az esztendő első meccsén, hétfőn Zalaegerszegen, a jóval esélytelenebb Göcsej SK otthonában maradtak 3:0 arányban alul.

- Óriási csalódás volt a meccs. Nem tudom megmagyarázni a történteket. Huszonkét ziccerből egyet sem lőttünk be, 8-10 góllal kellett volna nyernünk. Sajnos vannak ilyen mérkőzések, olykor reggelig játszhatsz, akkor sem lősz gólt - tekintett vissza Madarász János, az 1. Futsal Club Veszprém szakvezetője.

A bakonyi csapat két nappal később a Magyar Kupában lépett pályára, a negyeddöntő első mérkőzésén az Aramis SE otthonában szerepelt, és kapott ki 5:4-re.

Csak előre! A 1. FC Veszprémre (balról Bognár, Schmidmajer és Hoffer) két kemény derbi vár
Fotó: Penovác Károly

- Az volt a célunk, hogy gólokat szerezzünk, s ha ki is kapunk, minimális különbséggel maradjunk alul. Az eredményt jónak tartom, egy ötperces rövidzárlattól eltekintve a játékunk rendben volt. A hazaiak 2:2 után 5:2-re elléptek, de sikerült visszazárkóznunk, a végén ráadásul egyenlíthettünk volna, de kihagytunk egy kisbüntetőt.

Az 1. FCV előtt érdekes hét áll: hétfőn a bajnokságban, szerdán pedig a kupavisszavágón fogadja egyik legnagyobb vetélytársát, az Aramis SE-t. Azaz a veszprémi közönség két kőkemény, kiélezett csatára számíthat.

- Az elmúlt időszakban sokan kicsit tévúton jártak, bízom benne, hogy a következő két meccsen már a valódi tudását mutatja a társaság. Remélem, hogy megértették és elfogadták azokat a dolgo-kat, amiket elmondtam nekik - fogalmazott Madarász, akitől megtudtuk: a három szerdai hiányzó közül a vírusos betegséggel küszködő Gulyás Márk és a bokáját fájlaló Boromisza Gábor akár vissza is térhet, a vállműtéten átesett Fehér Krisztián viszont még biztosan nem játszik. A tréner kiemelte: fontos összecsapások előtt állnak, örülnek, hogy ezeket hazai pályán kell megvívni, természetesen ezúttal is számítanak lelkes közönségük segítségére.

Ha a szerdai találkozón sikerül ledolgozniuk hátrányukat, azzal kvalifikálják magukat a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelynek idén (február 11-12.) Veszprém ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!