Sport

2016.10.08. 15:46

Dráma és óriási csalódás a BL-ben, megint nem nyert a Telekom!

Plock – Az utolsó percben két góllal vezetett a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, a Wisla Plock otthonában.

B. Virág Rita

Megint nem sikerült a győzelmet megszerezni. Nagy László ujjtörés miatt hiányzott, Ilic az utolsó másodpercben hetest rontott, dráma és óriási csalódás.

Wisla Plock-Telekom 28:28 (13:14)

Plock, néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok). Wisla Plock: Corrales – Ivic 8, Gebala, Ghionea, Pusica 1, Duarte 3, Mihic 3. Csere: Zsitnyikov 4, Rocha 5, De Toledo 1, Kwiatkowski, Tarabochia 3, Dsszek. Edző: Piotr Przybecki. Telekom Veszprém: Alilovic - Gajic, Kopljar 2, Palmarsson 8, Sulic 7, Ilic 2 (2), Fekete 1. Csere: Schuch, Terzic, Nilsson 1, Ancsin 2, Marguc 1, Lékai 4, Chema. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: –, ill. 3/2.

Óriási veszteség érte a Telekom Veszprémet, miután az utolsó hazai edzésen Nagy László csapatkapitány ujjsérülést szenvedett, így nem is tartott Lengyelországba a csapattal. Ráadásul sem Cristian Ugalde, sem Iváncsik Gergő, sem Ivan Sliskovic nem jött rendbe, így balszélen, ezen az oldalon egyedüli szélsőként, a fiatal Fekete Dávid bizonyíthatott újra. Jó hír viszont, hogy Lékai Máté ujjtörése rendbe jött, és őt be tudta nevezni Sabate mester.

A Telekom Veszprém egyik legjobbja Renato Sulic volt, aki hét gólig jutott Fotó: Penovác Károly

A túloldalon Racotea szenvedett Achilles-ín sérülést még két hete, a Plocknál ő volt a legnagyobb hiányzó.

Palmarsson bombájával indult a találkozó, a következő pillanatban Ivic egyenlített, majd Duarte avatta fel Alilovicot.

A következőkben Palmarsson pillanatai következtek, az irányító rövid időn belül háromszor volt eredményes, így a Telekom a 9. percre 5:3-ra meglógott.

A bakonyiak persze nem nyugodhattak meg, s bár a mindössze húsz esztendős Fekete is betalált, Ivic, Rocha és Zsitnyikov góljaival újra kezdődhetett minden elölről (14. perc: 6:6).

A félidő derekához érve elmondhatjuk, nem állt a helyzet magaslatán a Telekom hátsó alakzata, Kopljar nem igazán tudta pótolni Nagyot, ráadásul a 15. percben ki is állították.

Az emberhátrányt 2:1-re hozta a Plock és a 17. percben 8:7-re állt a meccs. Palmarsson egyenlítését követően időt kértek a lengyelek.

Ivic és Palmarsson gólpárbajt vívtak, a 19 percben mindketten öt találatnál jártak, sőt az izlandi a 20. percben a hatodikat is bevágta Corralesnek (9:9).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Alilovic és Corrales is bemutatott több bravúrt. Aztán a 24. percben először vezetett két góllal a Plock, Mihic ziccerét követően Duarte csent el egy lasztit, amivel meg sem állt a veszprémi kapuig (12:10).

Ancsin és Kwiatkowski kiállítását követően a Telekom egyre inkább magára talált, és remek védekezéssel, gyors gólokkal sikerült fordítani (28. perc: 12:13). A félidőt Ancsin remek góllal zárta le, így minimális különbséggel, de a Veszprém vezetett.

Kopljar és Tarabochia löketeivel indult a második felvonás. Pusica egalizált, majd Ivic találatát jegyezhettük fel (16:15). Lékai váltotta Feketét, az irányító első BL-meccsén szerepelt. Tarabochia ziccere után Sabate edző időt kért, mert zsinórban négyet vágott a lengyel gárda (38. perc: 17:15). A rövid tanácskozás jót tett a vendégeknek, a 40. percben újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (17:17).

Schuch kiállítását Ivic használta ki, aki gyorsan mehetett a kispadra, mert Chemát lerántotta. Lékai balszélsőként szerezte első találatát. Gyors gólváltást követően a 45. percben sem dőlt el még semmi (19:19). A lengyelek nem tudtak mit kezdeni Suliccsal, aki zsinórban háromszor volt eredményes, és hosszú idő után újra Telekom neve lett szerepelt a magasabb szám (20:21). Persze mielőtt sokáig örülhettünk volna, Rocha fordult le védőjéről, majd Tarabochia pókhálózta ki Alilovic kapuját. A túloldalon Sulic termelte tovább a gólokat, 23:23-as állásról érkeztünk el az utolsó tíz perchez.

Folytatódott a rendkívül kiélezett küzdelem, Duarte átlövésére Lékai válaszolt egy duplával, aztán Zsitnyikov gólja következett (55. perc: 25:25). Sulic és De Toledo kapott páros kiállítást, Lékai pedig már negyedszer vette be Corrales kapuját a szélről (57. perc: 25:26). Mihic elrontotta a lehetőségét, Kopljar pedig a legjobbkor villant (25:27). Rocha szépített, ám Palmarsson visszaállította a két gólos differenciát.

Zsitnyikov hozta közelebb a csapatát, aztán Sulicot rántották le, de néma maradt a játékvezetők sípja, Palmarsson lövését pedig Corrales megfogta. Az ellentámadásból Ivic egyenlített. Húsz másodperc maradt: Palmarsson tört be, Ivicet kiállították, a hetest Ilic Corralesbe vágta. Újabb döntetetlen és megint nyert helyzetből!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!