Sport

2017.06.07. 12:45

Pápai díjugratás: Felélesztenének egy hagyományt

PÁPA Pénzdíjas díjugrató versenyt rendeznek az egykori Vasas-sporttelepen június 10-én, szombaton 9 órától. A győztesek között 400 ezer forintot osztanak szét, a sporteseményre ingyenes lesz a belépés.

Polgár Tibor

Évtizedekkel ezelőtt nagy hagyománya volt a pápai Várkertben megrendezett díjugrató versenyeknek, utoljára az 1950-es években rendeztek itt hasonló megmérettetéseket - tudtuk meg Kocsis Lászlótól, a szombati program versenyigazgatójától, a Veszprém Megyei Lovasszövetség elnökétől. Mint mondta, a mostani eseménnyel ezt a hagyományt igyekeznek újjáéleszteni. - Az egykori Vasas-pálya új üzemeltetőjének régi álma volt, hogy lovasversenyt rendezzen, és ennek a sport-létesítménynek a területén lehetősége nyílt erre. A Veszprém Megyei Lovasszövetség örömmel fogadta és támogatásra méltónak tartotta ezt az elképzelést, aminek első eleme egy díjugrató verseny lesz - tájékoztatott a versenyigazgató.

Kocsis László kiemelte: a körülmények, az infrastruktúra, a pálya talaja kifogástalan a hajdani Vasas-sporttelepen Fotó: Polgár Tibor

Hozzátette, Veszprém megyében egyre kevesebb az olyan helyszín, ahol ilyen bajnokságokat lehet lebonyolítani. - A magas pénzdíjnak is köszönhetően bízom benne, hogy rangos mezőny látogat el hozzánk. Összesen kilenc kategóriába várjuk a nevezéseket, idáig közel 40 startot regisztráltunk, de június 9-ig még jelentkezhetnek további lovasok. A felnőttek mellett a gyerekekre ugyancsak gondoltunk, ennek mentén számukra ügyességi lovasversenyt tartunk. A körülmények, az infrastruktúra, a pálya talaja kifogástalan, így ezek sem lehetnek akadályai egy sikeres versenynek - fogalmazott Kocsis László. Megjegyezte, a későbbiekben fogathajtó vagy akár öttusaversenyek lebonyolítására is alkalmas lehet a hajdani Vasas-sporttelep.

Az ingyenes szombati rendezvényt a látványos show-elemek mellett tombola is színesíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!