Sport

2015.11.30. 19:36

Bravó, 1. FC Veszprém! - Harcosan és szervezetten játszottak

Veszprém - Komoly meglepetést okozott a két alapjátékosát hiányoló veszprémi futsalcsapat hétfőn az NB I-ben.

Horváth Gábor

1. FCV-Berettyóújfalu 3:1 (0:0)
Veszprém, 600 néző. V.: Wittner, Kovács.
1. Futsal Club Veszprém: Sárdi – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Boromisza D., Tar, Püspök, Vas, Sándor. Edző: Madarász János. Berettyóújfalu: László – Trencsényi, Dávid, Szabó, Sánta. Csere: Tihanyi, Nagy, Rábl, Klochko, Gál. Stanic, Vulovic. Edző: Turzó József.

A veszprémiek két legrutinosabb emberüket, Finta Pétert és Németh Pétert sérülés miatt kénytelenek voltak nélkülözni.

Érdekesnek és izgalmasnak ígérkezett az összecsapás, amelynek első helyzete a Berettyóújfalu előtt adódott, Sárdinak kellett védenie. Kissé kapkodva kezdtek a csapatok, ugyanakkor nagyon óvatosan játszott mindkét fél.

A kezdeti vendég-mezőnyfölény után feljebb jött az 1. FCV, a 8. percben Gulyás ordító helyzetben hibázott. Nem sokkal később Trencsényi előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség, de a hazaiak tisztázni tudtak.

A folytatásban Boromisza G. lövésénél kellett nagyot védenie Lászlónak, majd Tatai dolgoztatta meg a kapust. A hajrában Tatai sarokkal célozta meg a kaput, a legvégén pedig a másik oldalon alakult ki veszélyes szituáció, de gól az első félidőben nem esett.

Szünet után mindkét oldalon akadt egy-egy helyzet, majd ismét kemény mezőnyharc zajlott. Egészen a 25. percig, ekkor Klochko passzából Nagy vette be Sárdi kapuját, 0:1.

Gyorsan egyenlített a Veszprém, a 26. percben Tatai József szépen húzta el a labdát a kapus mellett és a hálóba lőtt, 1:1.

Hatalmas volt a harc, egyenlő erők küzdöttek. Püspök eresztett el egy jó lövést, majd Boromisza G. helyzete után Bognár gyönyörűen tisztázott a másik oldalon. Sárdi remek napot fogott ki, ráadásul a társak egyre közelebb kerültek a gólszerzéshez.

A 35. percben Boromisza Dániel fordult le villámgyorsan és helyezett a bal alsóba, 2:1.

A 36. percben testvére, Boromisza Gábor volt eredményes, Tatai passzolt keresztbe, a gólszerző remekül robbant be a hosszún, 3:1.

A Berettyóújfalu hiába hozta le kapusát, a rendkívül elszánt Veszprém előtt adódott több helyzet. Vas háromszor is a hálóba találhatott volna és Tar is elvétett egy üres kapus helyzetet.

Ez viszont már nem számított, a Veszprém keményen, harcosan és szervezetten játszva, megérdemelten szerezte meg a pontokat.

 

Madarász János: – Kár, hogy ennyit kellett várni az igazán jó játékra. Megérdemelten nyertünk, sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Ugyanakkor nem szabad elhinnünk, hogy ennyire jók vagyunk, mert akkor visszakerülhetünk a gödörbe.

Turzó József: – Alaposan alulteljesített csapatom ezen a találkozón. A Veszprém ugyanakkor remekül játszott. Mi rengeteget hibáztunk, így most nem volt esélyünk ellenük. A folytatásban mindenképpen igyekszünk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!