Sport

2016.05.04. 11:39

Balatonalmádi érmek a karatediákolimpián

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület (Nippon Dojo) kilenc versenyzővel vett részt a Gödöllőn megrendezett karatediákolimpián.

Polgár Tibor

A rangos megmérettetésre 46 sportegyesület legjobb versenyzői több mint ötszáz nevezést adtak le. A balatonalmádi karateklubot Balatoni-Pahola Eszter, Herczeg Boglárka, Szabó Natália, Szombathelyi Klaudia, Morvai Anna, Csontos Tamás, Farkas Bence, Rézmüves Ádám és Rézmüves Miklós képviselte.

A karatediákolimpián ezúttal Szabó Natália, Szombathelyi Klaudia és Farkas Bence (balról jobbra) szállította az érmeket a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesületnek Fotó: Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület

– Valamennyi versenyzőnk nagyszerűen helyt állt ezen a nagyon nehéz, nagy létszámú versenyen. A diákolimpián három érmet, egy ezüstöt és két bronzot szereztek egyesületünk karatékái – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Mónika, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület alelnöke.

Megtudtuk tőle: Farkas Bence korcsoportjában, kumite (küzdelem) versenyszámban egy rendkívül kiélezett döntő végén ezüstéremmel zárt. Szombathelyi Klaudia juniorkorcsoportban, ugyancsak kumitében bronzérmet szerzett. Szabó Natália hasonló korcsoportban, kumite versenyszámban bronzérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!