Sport

2016.05.31. 16:25

Bajnoki címek úszásban

Négy arany-, illetve egy bronzérem a megyei termés a hosszútáv úszók medencés országos bajnokságán.

Heffler Péter

Megyénket két egyesület, a Balaton Úszó Klub és a Rája '94 Úszóklub képviselte a hosszútávúszók elmúlt hétvégén, Miskolcon rendezett medencés országos bajnokságán.

A BÚK számára a londoni Európa-bajnokságról éppen hazatért, továbbra is kiváló formát mutató Rasovszky Kristóf szerzett két aranyérmet, miután sem 1500 méter gyorson, sem pedig 10 000 méter gyorson nem talált legyőzőre ifjúsági korosztályban.

Eredményes versenyt zártak a megyei klubok versenyzői Fotó: Balaton Úszó Klub

A veszprémiek közül még Mátrai Roland teljesítményét érdemes kiemelni, aki a tizennégy-tizenöt évesek versenyében szerzett bronzérmet 1500 méter gyorson. Edzőjük, Szokolai László tehát bizakodó-an tekinthet a mozgalmasnak ígérkező nyár elé.

A megyénket képviselő másik együttesből, a Rája '94 Úszóklubból Kun-Szabó Fanni és Szóka Júlia állt rajtkőre Miskolcon. A tizennégy-tizenöt, illetve a tizenegy-tizenkét évesek között 1500 méter gyorson diadalmaskodó tehetségekről tudni kell, hogy edzőjükkel, Farkas Andrással az év eleje óta már Győrben készülnek, de a szezon végéig még ajkaiként versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!