Sport

2016.05.21. 14:45

Bajnokcsapat! - Huszonnegyedszer aranyérmes az MVM Veszprém

Szeged – Wyszomirsky kapus miatt ugyan izgalmas lett a vége, de szinte végig biztosan vezetett a címvédő MVM Veszprém a trónkövetelő otthonában és megérdemelten szerezte meg története 24. bajnoki aranyérmét a bakonyi együttes. Jöhet a Final Four!

B. Virág Rita

MOL-Pick Szeged-MVM Veszprém 26:26 (12:16)

Szeged, 5000 néző. V.: Herczeg, Südi. MOL-Pick

Szeged: Sierra –  Parrondo 1, Balogh 3, Bombac 6 (1), Zubai 3, Ilyés 1, Kallman 3. Csere: Wyszomirsky (kapus), Petrus, Blazevic 1, Ancsin 1, Robledo 1, Curuvija, Vranjes 2, Mindegia, Prodanovic 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

MVM Veszprém: Alilovic – Marguc 2 (1), Sulic 1, Nagy 2, Schuch, Terzic, Ugalde 5. Csere: Palmarsson 4, Nilsson 1, Ilic 8 (3), Zeitz, Iváncsik, Gulyás 2, Lékai, Sliskovic 1. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 5/4.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Az MVM Veszprém hegemóniája elvitathatatlan a férfi kézilabda NB I-ben, hiszen 2007 óta rendre a bakonyi csapat szerezte meg a bajnoki címet. Az idén azonban különösen nehéz helyzetben van, hiszen – ahogy azt már megírtuk – az idén nem rendeznek bajnoki döntőt, a rájátszás dönt az aranyérem sorsáról. A címvédő egyetlen gólos fórral érkezett Szegedre, a múlt szombaton 30:29-re nyert.

A vendégek közül Chema Rodriguez küzdött sérüléssel.

Három percet kellett várni az első találatra, Nilsson harcolt ki hétméterest, amit Ilic használt ki. Kallman egyenlített, majd Palmarsson bombázott Sierra kapujába.

Rögvest a 4. percben emberhátrányba került a címvédő: Nagy lökte meg Bombacot, aki átesett Ugalden, s ezért hosszú percekig ápolni kellett a szegedi irányítót. Alilovic fontos pillanatban védett, majd Ilic újabb büntetőjével 1:3-ra alakult az állás.

Terzic kapott kétpercet, ám a Szeged nem tudott élni a lehetőséggel, mert Alilovic szenzációsan védett és a 10. percben 2:5 állt az eredményjelzőn. Kallman szépített, de Marguc szélső befutásával ismét háromra hízott a különbség.

Az MVM remek taktikával játszott, ezúttal Ugalde futott be, gólt is szerzett, s 3:7-nél a trónkövetelő időt kért. Két elrontott veszprémi támadást követően kettőre felzárkózott a Szeged (5:7), azonban Nagy pompás gólokkal vágott vissza (16. perc: 6:9).

Aztán a Szeged pillanatai következtek, Bombac cikázott végig a veszprémi kapuig, Kallman már három gólnál járt, majd Zubai egyenlített (19. perc: 9:9). Ugalde tört meg a rossz szériát és a 22. percben ismét a vendégek vezettek (9:11).

Prodanovic szépített, majd Blazevic vette el gyanús körülmények közt Zeitztől a labdát, végig is vitte, újra egál volt tehát a derbi (11:11). Blazevic másodszor kiállítást érően faultolt, az emberelőnyben újra Ugalde volt eredményes, majd Zeitz labdaszerzését követően Gulyás robogott végig (25. perc: 11:13).

Nilsson szerzett szemfülest gólt, aztán Terzic megkapta második kisbüntetését is. Az emberhátrány azonban egyáltalán nem zavarta meg a veszprémieket, Palmarsson labdaszerzéséből Ugalde góljával megint néggyel ment az MVM (11:15). Ancsin megszerezte első találatát, az utolsó pillanatban azonban Sulic pazar, hát mögötti góljával megnyugtató előnnyel vonulhatott a címvédő a pihenőre.

Palmarsson bombagóljával indult a második játékrész, először volt közte öt, ám Balogh és Bombac ezt nem hagyta annyiban (14:17).

Palmarsson tarthatatlan volt, ráadásul a veszprémi védelem is kimagaslóan teljesített, Ilic újabb találatával már 14:20-ra ment az MVM. Wyszomirsky és Alilovic bravúrjainak tapsolhattunk, majd Bombac szédítette meg a védőket, s ezúttal túljárt a horvát kapus eszén.

Kissé megakadt az MVM támadójátéka, azonban a védekezés stabil lábakon állt, ennek köszönhetően nem igazán tudott közelebb férkőzni a Szeged (45. perc: 17:21). Terzic harmadszor is kiszállt két percre, vagyis kénytelen volt elhagyni a játékteret, s az emberelőnyt rögvest ki is használta Bombac (48. perc: 19:22).

Wyszomirsky amit lehetett megfogott, Alilovic viszont nem tudott mit kezdeni Balogh lövéseivel és az 50. perc végére 21:23-ra alakult az állás. A hazai drukkerek megállás nélkül buzdították övéiket, ahogy a veszprémiek sem engedték el egy pillanatra sem kedvenceik kezét. Sliskovic jól szállt be a játékba, ahogy Lékai is, viszont 21:24-nél Ilic büntetőjét megfogta Wyszomirsky.

Lehozta kapusát a Szeged, Vranjes pedig hetest harcolt ki, amit Balogh nem tudott gólra váltani, ugyanis Alilovic bombaformában védett. Bombac kínaiból hozta közelebb csapatát, majd Wyszomirsky fogott elképesztő ziccert. Bombac hetese utat talált a veszprémi kapuba, s ekkor már csak egyetlen góllal vezetett a Veszprém. Marguc hetese, majd Vranjes gólja következett (60. perc: 24:25). Bombac az utolsó percben kiegyenlített, a hazaiak kijöttek egész pályás letámadásra. Sabate edző időt kért, Ilic pedig a tanácskozás követően gólra váltotta a megbeszélteket. Vranjes újra kiegyenlített és felcsendült a „Mi vagyunk a legnagyobbak!” rigmus. Bajnok a Veszprém!

Juan Carlos Pastor: - A mérkőzés elején beragadtunk, ez döntően befolyásolta a végeredményt. Közel vagyunk a Veszprémhez, de még mindig hiányzik egy lépés, hogy mi legyünk a bajnokok.

Javier Sabate: - Nagyon boldogok vagyunk, fantasztikus mérkőzést játszottunk. Szerintem itt Szegeden döntetlent elérni óriási eredmény. Külön köszönet a szurkolóinknak, ma is nagy szükség volt a segítségükre.

Nagy László: - Tisztában voltunk vele, hogy a hazai meccsen nem nyújtottuk a legjobbunkat. Most viszont nagyon összeszedtük magunkat, főleg az első félidőben használtuk ki jól a helyzeteinket. Nagyon kemény hét áll előttünk, de szeretnénk az álmainkat valóra váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!