Sport

2016.05.23. 13:07

Az év legnehezebb hete - Hétfőtől Kölnre fókuszálnak

Veszprém – Igaz, hogy szombat éjjel ért haza a huszonnégyszeres magyar bajnok MVM Veszprém együttese Szegedről, de így is több tucat drukker várta a csapatot a belvárosban. A vasárnapi pihenő után hétfőtől már a Final Fourra készül a társaság.

B. Virág Rita

Bármely más európai élcsapat megirigyelheti az MVM Veszprém idei produkcióját. Az idényt a Szuperkupa elhódításával kezdte, majd a dohai klubvilágbajnokságon szerzett ezüstérmet. Tavasszal a SEHA-Liga, majd a Magyar Kupa-címvédés következett, a legutóbbi hétvégén pedig zsinórban kilencedik, de összesen huszonnegyedik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be a bakonyi gárda.

Az MVM, ahogy tavaly is, most is Szegeden védte meg címét, s bár egyesek szerint a Pastor-érában soha még ilyen közel nem került a trónkövetelő az aranyérmeshez, azért a szombati produkció valamelyest másról árulkodik.

Fotó: MTI

A Veszprém a hazai nyögvenyelős siker után a Tisza partján megmutatta, miért is tartják az idei Bajnokok Ligája-kiírás egyik legnagyobb esélyesének. Az utolsó perceket leszámítva, amikor már csak az eredmény megtartására törekedett az MVM, és lankadt a koncentráció, végig nagy fölényben kézilabdázott. Taktikailag abszolút felkészült ellenfeléből, kreatívan, ötletesen támadott, a védelem pedig rendre zavarba hozta a hazaiakat, s ennek köszönhetően egyértelmű volt a két csapat közti különbség.

Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged válogatott beállója a derbi után szintén elismerte, hogy főleg az első félidőben rengeteget hibáztak: - Sajnos a sok hiba miatt sokáig futottunk az eredmény után. Szerintem komoly tartásunk van, és így sikerült felzárkóznunk. Büszke vagyok a csapatra. Jó lett volna arannyal búcsúzni néhány távozó játékosunktól, de nem jött össze. Úgy érezzük, valóban egyre közelebb kerülünk a Veszprémhez, jövőre is azért fogunk dolgozni, hogy végre beérjük.

Az MVM csapatkapitánya, Nagy László nagyon fontos láncszeme volt a veszprémi játéknak. Szerencsére ezúttal Christian Zeitz tudta néhány percre mentesíteni a klasszist, azonban a jobbátlövő így is láthatóan nagyon elfáradt a rangadó után.

Fotó: MTI

- Az első meccs a vártnál szorosabban alakult, így érthető volt a bizakodás Szegeden. Tisztában voltunk vele, hogy csak kimagasló védekezéssel és kapusteljesítménnyel védhetjük meg a címünket. Wyszomirsky remekül szállt be a játékba, a Szeged megpróbálta a lehetetlent, és majdnem sikerült neki. Eddig sem vettük félvállról a szegedieket, de azt hiszem, ezek után pláne nem fogjuk. Nagyon elfáradtam, jó lenne most egy oxigénsátor – nyilatkozta a kiváló játékos.

Nagy László és társai azonban nem sokáig pihenhettek, a derbi után megrohanták őket a boldog veszprémi szurkolók. A cséká ráadásul külön feladatot is kapott, ragasztószalagból a busz ablakára egy hatalmas huszonnégyest helyezett fel, persze úgy, hogy a sofőr azért lássa az utat.

Veszprémbe hazaérve a belvárosban kisebb csődület támadt az egykori Napló-szerkesztőségnél, több tucat drukker várta a csapatot és hosszú percekig éltették, éljenezték a bajnokokat. Vasárnap érthetően pihenőt kaptak az aranyérmesek, hétfőtől viszont már teljes gőzzel a hétvégi megméretésre készülnek. Jöhet a Final Four!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!