Sport

2015.06.12. 12:20

Anya, nyerd meg!

Veszprém - Mit is tehet az édesanya akkor, amikor a kislánya a fülébe súgja a triatlon verseny előtt, hogy Anya, nyerd meg! ? Hát természetesen megnyeri.

B. Virág Rita

Brassay Réka triatlonos bár kétgyermekes édesanyaként nem tud és nem is akar annyit edzeni, mint a családalapítás előtt, mégis mindig motivált, komoly célokat tűz ki maga elé.

Azt mondta, másképp nincs értelme sportolni, hiszen a motiváció nagyon fontos.

Réka most sikeresen vette a maga számára felállított akadályt, kvalifikálta magát ugyanis a Zell am Seeben megrendezendő féltávú világbajnokságra, ahol épp az ironman versenyeken megszokott szakaszok felét kell majd teljesíteni. Ez azt jelenti, hogy a résztvevőkre 1.9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás és egy laza félmaraton (21 kilométer) vár.

Eddig mindenütt profi versenyzőként indultam, ám hogy igazolt sportolóként kijussak egy világbajnokságra, ahhoz egész évben pontokat kell gyűjteni a különböző viadalokon. Nem sok versenyre tudok eljutni, így maradt az amatőr státusz - kezdte Réka.

Brassay Réka formáját látva biztosak lehetünk benne, hogy a vébén is ott lesz a legjobbak közt. Fotó: Keszthely Triatlon

St. Pöltenben, az utolsó kvalifikációs versenyen az amatőrök közül minden korosztályból az öt legjobb juthatott tovább a világbajnokságra. Réka, a 35-39 évesek között harmadik helyen ért célba. Érdekesség, hogy aki ezt a kategóriát megnyerte, az a profik között is ötödik lett volna, míg Réka a kilencedik. Jól látszik tehát, hogy egyre több profi, volt profi gondolja úgy, hogy az amatőrök közül kijutni egy-egy világversenyre egyszerűbb.

A hat és négyesztendős lányok édesanyja elmesélte, a két kicsi mellett a szülők segítsége nélkül bizony lehetetlen lenne a felkészülés. Viszont most már ahová lehet, a gyerkőcöket is magával viszi a sportoló és férje, aki ugyancsak remek triatlonista. A közelmúltban Keszthelyen az egyik megméretésen például a nagyobbik csemete Luca a rajt előtt Réka fülébe súgta: Anya, nyerd meg! .

És, hogy mire számít Réka a vébén? Természetesen jó eredményre.

- Könnyedén kimondtam, hogy jól szeretnék szerepelni, mert ezen a versenyen a sportág elitje elindul. Jövőre Ausztrália, majd Amerika lesz a házigazdája a vébének, ahová sokkal költségesebb eljutni. Természetes, hogy mindenki itt akar bizonyítani, ahogy én is. Remélem, sikerrel járok - fogalmazott a triatlonista, akiért szombaton Füreden szurkolhatunk.

Mi lesz a világbajnokság után?

Brassay Réka számára a világbajnoksággal nem ér véget az idény. Úgy gondolja, az ősszel más kihívások után néz majd, s ez azt jelenti, szeretne egy maratont teljesíteni. Úgy fogalmazott, most annyit nem tud edzeni, mint amennyi az ironmanhez kell, azonban egy maraton azért beleférne még az idejébe és a felkészültségébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!