Sport

2017.02.24. 18:20

A Wisla Plock érkezik - A harmadik hely megtartásához kötelező a győzelem

A harmadik hely megtartása szempontjából különösen fontos találkozó következik a Telekom Veszprém férfi kézilabdázói számára a Bajnokok Ligájában, ahol szombaton a Wisla Plock lesz a vendég.

B. Virág Rita

A Wisla Plockkal az elmúlt években rendre igen emlékezetes csatákat vív a magyar bajnok. A kellemetlen stílusú Plock otthonában az elmúlt három évben egyszer sem tudott nyerni a bakonyi sztárcsapat. A 2013/14-es Bajnokok Ligája-szezonban a leg-jobb tizenhat között találkozott egymással a Veszprém és a Plock, akkor idegenben 34:33-as vereséget szenvedett a magyar együttes. Az utóbbi két esztendőben pedig rendre döntetlen született kettejük csatáján.

Hazai pályán persze sokkal pozitívabb a veszprémiek mérlege, hiszen itthon még egyszer sem kaptak ki a Borbély Ádámot a közelmúltban leigazoló lengyelektől. Az említett 2013/14-es idényben 31:26-ra, tavaly a csoportkörben 27:25-re nyert a Telekom.

Ettől függetlenül nem mehetnek biztosra Nagy Lászlóék, hiszen a Plock ebben a kiírásban is bemutatott már több bravúrt. Például a THW Kielt hazai pályán 24:22-re legyőzte, de idegenben is sikerült pontot csennie a 24:24-es eredménnyel. A Telekomtól is elrabolt egy pontot a nyitófordulóban (28:28), ami jól jelzi, hogy kiszámíthatatlan együttessel kell szembenéznie a magyar rekordbajnoknak.

A kiszámíthatatlanság ugyanakkor a gyengéje is a Plocknak, hiszen ez is azt jelzi, még nem képes folyamatosan egyenletes teljesítményre.

Érdemes azonban kiemelni néhány olyan játékost, akik európai mércével is a legjobbak közé számítanak. Például a kapuban Corrales, aki jövőre a PSG-nél folytatja. Vagy a Szegedhez tartó átlövő, Dmitrij Zitnikov, aki a BL-ben eddig 39 gólt jegyzett. Szólnunk kell még a házi gólkirályról, Sime Ivicről is, aki eddig 43 találatot jegyzett a BL-ben. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

A Veszprém abban a szerencsés helyzetben van, hogy gyakorlatilag saját kezében van a sorsa, vagyis csak rajta múlik, hogy megtartja-e a harmadik helyét a csoportban, vagy hátrébb csúszik. Ehhez nem kell mást tennie, mint legyőznie a Plockot, majd jövő héten a Schaffhausent, aztán az üldözőt, a német Flensburgot.

A Wisla Plock mindig vesztesen hagyta el a pályát az arénában

Tavaly emlékezetes mérkőzésen sikerült legyőzni a Wisla Plockot 27:25-re, akkor Nagy László három gólig jutott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!