Sport

2017.02.15. 14:05

A fedett pályás Eb-re jutna ki

Veszprém - Spanyolországban edzőtáborozott a VEDAC három futója, akik változó célokkal vágnak neki az előttünk álló szezonnak.

Bényi-Virág Rita

Tóthné Stupián Anikó, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) edzője három tanítványával Malaga mellett edzőtáborozott. A magyar bajnok 800-as futó, Kéri Bianka mellett Kiss Gergő és Szögi István is részt vett a két hetes felkészülésen.

- Már több éve kijárunk Spanyolországba. Azért ide, mert közel van, és sokkal jobb a klíma, mint itthon. Béreltünk egy apartmant, magunkra főztünk, és a pálya is közel volt. Nagyon sokat dolgoztunk és ez már az első eredményeken is meglátszik - kezdte Tóthné Stupián Anikó edző.

A három veszprémi futó remek körülmények között, kellemes időben edzőtáborozhatott a spanyolországi Malaga mellett
Fotó: Tóthné Stupián Anikó

Szögi István például, hazatérve Spanyolországból, Budapesten versenyzett először és két egyéni csúccsal vétette észre magát. 3000 méteren 8:19,50-et ért el, amivel a fővárosi viadalon második lett, 1500 méteren pedig ötödik lett, de 3:47,42-es idővel zárt.

Kiss Gergő Bécsben állt rajthoz, és 800 méteren 1:49,15-öt futott. A belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságra 1:49,00 a szint, vagyis nagyon közel van már hozzá, s remélhetőleg a hétvégi ob-n az erős magyar mezőnyben sikerül is lefaragnia ezt a 15 századmásodpercet.

A magyar bajnok, Kéri Bianka első versenyén, Bécsben ugyan valamelyest gyengébb időt futott, mint azt várták 800-on (2:05,10), viszont 400 méteren új egyéni csúcsot ért el 54,84-es idővel. Ő már biztos belgrádi résztvevő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!