Sport

2016.12.07. 19:20

Jól szerepeltek az országos bajnokságon és a csapatbajnokságon

Veszprém - Érmet ugyan most nem szereztek, ám így is a legjobbak között végeztek a Veszprémi Torna Club (VTC) tornászai.

B. Virág Rita

A fővárosban rendezték meg az egyéni serdülő országos bajnokságot, ahol a Veszprémi Torna Club (VTC) négy fővel képviseltette magát.

Horváth Arnold, Árkovits Krisztina, Kuti Bernadett és Kapai Márk ezúttal egy újoncot is benevezett, Mészáros Sári nagyon ügyesen teljesítette gyakorlatait, sok tapasztalatot szerzett, amelyeket később a hasonlóan rangos viadalokon is kamatoztatni tud majd.
Gesztesi Lili, Kupcsik Csenge és Jónás Alíz viszont már gyakorlott, tapasztalt tornász, amit be is bizonyítottak. Gesztesi Lili talajon jutott be a nyolcas döntőbe és ott holtversenyben a hatodik helyen zárt.

Kupcsik Csenge ugrásban kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, a fináléban pedig alig maradt le a dobogóról, végül a negyedik helyen végzett.

A képen a serdülő csapatbajnokságon szereplő VTC-csapat, amely a hetedik helyen zárt Fotó: VTC

Jónás Alíz három számban is döntőbe jutott. Ugrásban és talajon egyaránt a hetedik helyet érdemelte ki, gerendán pedig hatodikként végzett. Összetettben az előkelő ötödik helyen zárt.

Kapai Márk edzőtől megtudtuk, jó erőfelmérőnek bizonyult az ob.

- A lányok jól teljesítettek, bár becsúsztak kisebb hibák, ezért nem sikerült az éremszerzés. Az mindenképp előremutató, hogy a lányok nem voltak magukkal maradéktalanul elégedettek, és az, hogy nem jött össze az érem, inkább ösztönzőleg hat rájuk. Arra motiválja őket, hogy még keményebben eddzenek, gyakoroljanak a tavaszi vetélkedőkre. Ez is azt jelenti, jó versenyzőtípusok - fogalmazott a tréner.

A szintén a fővárosban megrendezett csapatbajnokságon négy serdülőkorú mellett két fiatalabb sportoló került a VTC hatosába. Mészáros Sári, Gesztesi Lili, Kupcsik Csenge és Jónás Alíz mellett Borzas Liliána és Vörös Virág mutathatta meg képességeit. A tavaszi fordulóban a VTC a negyedik, most pedig a hetedik helyet szerezte meg.

Mindeközben a legkisebb korosztály is megmérette magát. Dunaújváros adott otthont a Zsebibaba csapatbajnokság második fordulójának, ahol a VTC öt együttest nevezett be.

Az I. korcsoportban, kötött kategóriában a VTC B gárdája kiemelkedően teljesített és második helyezést ért el. A csapat tagjai: Kálmán Luca, Kovács Luca, Pálfi Leila, Kovács Zoé.

Ezzel az ezüstéremmel az összesített rangsorban a második helyezést szerezte meg a VTC B.

A VTC A-nak nem sok kellett volna a dobogóhoz, éppen lecsúszott róla, negyedik lett. A Molnár Petra, Antal Lilla, Szabó Eszter, Horváth Lora, Horváth Roza összeállítású társaság végül az összesítésben a negyedik helyezést érdemelte ki. A II. korcsoportban, kötött kategóriában a népes mezőnyben a VTC B a kilen-cedik, a VTC A a 13. he-lyen zárt.

Szabad kategóriában a VTC negyedik helyezést szerzett. Bedő Rebeka, Szilágyi Dorka, Fejér Bernadett, Schreyer Virág, Barabás Szilvia, Tamás Lora, Páll Emma és Máté Lea csapata az összetettben pedig a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!