Sport

2016.04.19. 18:43

Térképpel a nyeregben - Lovasoknak rendeztek tájékozódási versenyt

Nagyvázsony - Különleges megmérettetésnek adott otthont a település és környéke. A lovasoknak nemcsak gyorsnak kellett lenniük, hanem jó tájékozódási képességre is szükségük volt.

Horváth Gábor

A legjobb csapat kevesebb mint két óra alatt teljesítette a 20 kilométeres távot a lovasok és fogathajtók tájékozódási versenyén - tudtuk meg Hock Ferenc főszervezőtől.

- Komoly mezőny gyűlt össze, 24 lovas és tíz fogat vágott neki a versenynek. A fogatoknak 32 kilométert kellett megtenniük és nyolc akadályt teljesíteniük, míg a lovasok előtt 20 kilométer állt 13 akadállyal - mondta el lapunknak a rendező Nagyvázsony Leányfalui Lovas Sport Egyesület vezetője.

A verseny egyébként a Veszprém megyei bajnokság második fordulója volt.

A fogatok egyre nagyobb szerepet kapnak a tájékozódási viadalokon, fotónkon az úrkúti Prém Péter hajt, ő ezúttal negyedik lett
Fotó: Balogh Ákos

Hock Ferenc kiemelte: jól sikerült a rendezvény, amelynek tető alá hozásában köszöni a település önkormányzatának segítségét. A lovasok a nemesleányfalui pályáról indultak és oda is érkeztek vissza. Erdőn és mezőn át vezetett az útjuk, a pontokat, ahol kártyát kell lyukasztani, egyáltalán nem volt könnyű megtalálni. Előny volt a jó térképismeret és tájékozódási képesség. - Nehéz verseny volt, így mondhatom, hogy a legjobb időeredmény, az 1 óra 42 perc egészen fantasztikus teljesítménynek számít. Azonban nemcsak a győztesek dicsérhetők, többen is remek produkciót nyújtottak. A verseny után ünnepélyes díjkiosztót tartottunk, a legjobbak a helyi borosgazdák felajánlásaival gazdagodtak - foglalt össze Hock Ferenc, aki hozzátette: folytatódik a tájékozódási sorozat, amelyben a lovasok mellett a jövőben még nagyobb szerepet kaphatnak a fogatok.

A nagyvázsonyi viadalra a környékbeli települések mellett többen érkeztek Budapestről, Győrből és Mosonmagyaróvárról is. A lovasok csapatban versenyeztek, kivéve a második helyen záró taliándörögdi Kajdi Tamást, aki külön kiemelendő. A harmadik helyen veszprémi alakulat zárt. A fogatoknál márkói siker született. Eredmények, lovasok:

1. Tűzgolyó (Végh Gábor, Bánki Lóránt, Nádor Annamária, Bencze Ildikó), 2. Kajdi Tamás (Taliándörögd), 3. Pitypangszedők (Veszprém: Tóth Tamara, Tóth Adorján, Juhász Rebeka, Fitos Viola). Fogatok: 1. Papp János (Márkó), 2. Szőke Tamás (Veszprém), 3. Leitold Róbert (Mencshely).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!