Sport

2016.03.31. 11:18

Veszprémi játékos lett a SEHA-Liga MVP-je

Veszprém - A játékosok és az edzők szavazatai alapján Momir Ilic, az MVM Veszprém balátlövője lett a SEHA-Liga alapszakaszának legértékesebb kézilabdázója.

B. Virág Rita

A délkelet-európai sorozat alapszakasza után a résztvevő edzők és játékosok döntöttek arról, kik azok, akik az adott posztokon a legjobban teljesítettek. Nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy az első háromba minden poszton bekerült veszprémi játékos. Ráadásul mind közül a legtöbb szavazatot és pontot Momir Ilic kapta, aki így kiérdemelte az alapszakasz MVP-je címet is.

A kapusoknál a Vardar hálóőre Sterbik Árpád végzett az élen (69 pont), mögötte Mikler Roland lett a második (44 pont).

A jobbátlövők közül Nagy Lászlót választották a legjobbnak, 70 pontot gyűjtött a bakonyiak csapatkapitánya.

Az irányítók közül Chema Rodriguez kapta a legtöbb voksot (43).

A jobbszélsők közül Gasper Marguc második lett (62 pont), a PPD Zagreb kiválósága Zlatko Horvat (68) mögött.

A beállóknál szintén második helyen végzett Andreas Nilsson (43), akit csak Meshkov Brest sportolója Rastko Stojkovic (53) tudott megelőzni.

A balátlövőknél két veszprémi is felállhatott a képzeletbeli dobogóra: Momir Ilic (88 pont) zárt az első helyen, Ivan Sliskovic pedig a harmadikon (20).

A balszélsőknél Christian Ugalde 23 pontot kapott és ezzel harmadik helyen zárt. Itt Timur Dibirov nyert (Vardar, 63 pont).

A védő specialisták közül a Vardar játékosát, Ilija Abutovicot értékelték a legtöbbre (36), de Schuch Timuzsinnak (28) és Mirsad Terzicnek sincs szégyenkezni valója (23).

A legjobb edzőnek a PPD Zagreb mesterét választották meg, Veselin Vujovic 61 pontot gyűjtött, míg Javier Sabate 35 ponttal harmadikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!