Sport

2014.11.11. 08:55

Bravó, tapolcai tájfutók!

Veszprém - Miskolc és környéke adott otthont a tájfutók utolsó idei bajnoki versenyének. A szezon maratoni hétvégével ért véget, négy nap alatt négy különböző versenyformában küzdött a mezőny. A Péntek testvérek remekeltek, a tapolcaiak dobogót foglaltak .

Horváth Gábor

Az indulók dolgát a szokásos kihívások mellett a hirtelen téliesre fordult és esős időjárás is megnehezítette.

- Az éjszakai bajnoksággal kezdődött a program Hollóstető térségében. A többnyire jól futható erdőben a szintkülönbségek és a köves talaj leküzdése jelentette a legnagyobb feladatot. Az utánpótlás kategóriákban a Péntek testvérek szállították az értékes helyezéseket, Gréti az ifjúsági kategóriában lett negyedik, Mátyás pedig juniorban második. A legfiatalabb szenior kategóriában a Tapolcai Honvéd versenyzői kibérelték a dobogót Molnár Attila vezetésével, a legidősebb hölgyek között pedig Komár Béláné szerzett bajnoki címet - számolt be a viadal legfontosabb eseményeiről Molnár Péter.

A megyei szövetség elnöke elmondta: másnap zuhogó esőben került sor Miskolc Komlóstető városrészében az első alkalommal megrendezett sprint váltó ob-ra.

- Ennek a számnak a lényege, hogy rövid, pörgős pályákon vegyes, férfi és női tagú, csapatok vívnak fej-fej melletti küzdelmet. Az új versenyforma beváltotta a várakozásokat, izgalmas és fordulatos csatákat láthatott a közönség. A harmadik napon a Miskolc felett magasodó Nagy-Kőmázsa hegy oldalában rendezett csapatbajnokságon három Veszprém megyei egyesület versenyzői is a dobogó legfelső fokára állhattak. A szeniorok között a férfiaknál a Tapolcai Honvéd a legfiatalabb, a Balatonalmádi Herkules SE a legidősebb kategóriában nyert esélyeshez méltóan. A nőknél pedig a Veszprémi Honvéd csapata okozott kellemes meglepetést mondta Molnár.

A versenysorozat az egyesületi váltóbajnoksággal zárult, ahol azonos klubbeli, ám különböző korosztályhoz tartozó sportolók alkotnak egy váltót. Itt a Veszprémi Tájfutó Club hatodik helye lett a legjobb Veszprém megyei eredmény.

A Veszprémi Honvéd szenior csapata (Németh Zsoltné, Lendvai Katalin, Wieder Ilona) a csapatbajnokság dobogójának tetején (Fotó: Molnár Péter)

Eredmények, éjszakai ob, N18: 4. Péntek Gréti (Balatonfüredi Sport Club). N45: 6. Németh Zsoltné (Veszprémi Honvéd). N65: 1. Komár Béláné (Balatonalmádi Herkules SE).

F20: 2. Péntek Mátyás (Balatonfüredi Sport Club). F35: 1. Molnár Attila (Tapolcai Honvéd), 2. Vereszki Tibor (Tapolcai Honvéd), 3. Molnár Zoltán (Tapolcai Honvéd), ...6. Vajda Balázs (Veszprémi Tájfutó Club).

F60: 4. Bikki Sándor (Veszprémi Tájfutó Club). F65: 6. Andrási Lajos (Balatonalmádi Herkules SE).

Sprint Váltó OB, V195: 6. Balatonalmádi Herkules SE (Korbély Tibor, Komár Béláné, Andrási Lajos).

Csapat OB, F105: 1. Tapolcai Honvéd (Vajda Zsolt, Molnár Zoltán, Vereszki Tibor). F205: 1. Balatonalmádi Herkules SE (Andrási Lajos, Komár Béla, Horváth Béla). N145: 1. Veszprémi Honvéd (Németh Zsoltné, Lendvai Katalin, Wieder Ilona). N165: 4. Balatonalmádi Herkules SE (Kaszásné Boa Ágnes, Nagy Zsuzsa, Komár Béláné).

Egyesületi Váltó OB, F230: 6. Veszprémi Tájfutó Club (Csöngei Dezső, Nagy Márton, Tóth Károly, Bikki Sándor).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!